KUYU CİNAYETİNDE KARAR AÇIKLANDI

Serinhisar’da iki gencin öldürülüp, cesetlerinin su kuyusuna atılarak yakılmak istendiği cinayette yargılama tamamlandı. Mahkeme olayla ilgili 5 sanığa ceza verdi. 

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde önceki yıl Haziran ayında iki gencin öldürülmesi olayına ilişkin yargılama tamamlandı. İlçede ormanlık alanda pusu kurularak öldürüldüğü ileri sürülen Hasan Akköse (19) ve İsmail Yalçın (17) cinayetlerinin karar duruşması Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Savcılık mütalaasında; 5 sanığın bulunduğu olayda tutuklu Mustafa Akköse (34) ile 18 yaşından küçük iki fail hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, tutuklular Ali İhsan Y. (30) ve Mehmet G. (25) hakkında ise ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası talep edildi. 

Duruşmada sanıklardan H.Ö. ve Ali İhsan Y. mahkeme salonunda hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan Mustafa A. ve O.Ç. ise SEGBİS ile duruşmaya katıldı. 

kuyu cinayeti

İKİ KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Yaklaşık üç saat süren yargılama sonunda mahkeme heyeti kararını açıkladı. Sabıkası olan sanıklara takdir indirim uygulamayan mahkeme olayın baş faili Mustafa Akköse’ye, Hasan Akköse yönünden ‘Tasarlayarak öldürme’, İsmail Yalçın yönünden de ‘Çocuğa karşı kasten öldürme’ suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. 

Olay sırasında yaşı 18’den küçük olan sanıklardan H.Ö.’ye ise ‘Cinayete iştirakten’ ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Fakat yaş küçüklüğü nedeniyle cezası önce 18 yıla ardından takdir indirimle 15 yıla düşürüldü. 

Davanın diğer üç sanığı olay yerine tesadüfen geldiği için İsmail Yalçın’a karşı olan suçlardan beraat etti. Fakat olay yerine çağırılarak öldürülen Hasan Akköse yönünden ceza aldı. 

kuyu cinayeti

3 SANIĞA FARKLI CEZALAR

Sanıklardan Mehmet G., Hasan Akköse’ye karşı eyleminden önce müebbet hapis cezası aldı, yardım ettiği yönünden cezası 12 yıla düşürüldü. 

Sanıklardan Ali İhsan Y. de önce müebbet ardından aynı gerekçe ile cezası 12 yıla düşürüldü. Sanığın sabıkası olmaması nedeniyle takdir indirimleri ile cezası 10 yıla düşürüldü. 

Olay sırasında yaşı küçük olan sanıklardan O.Ç. de önce müebbet hapis cezası aldı. Yardım yönünden cezası 12 yıla, yaş küçüklüğünden de 8 yıla düşürüldü. 

Diğer yandan olay sırasında delilleri karartma suçundan tüm sanıklar hakkında yeni bir yargılama yapılacağı öğrenildi. 

kuyu cinayeti

NELER OLMUŞTU?

Cinayet ilçede Karahasan Çayı olarak anılan ormanlık alanda gerçekleşmişti. Hasan Akköse ve İsmail Yalçın’ın ailelerinin kayıp başvurusundan sonra araçlarını ve kırık cep telefonlarını bulan polis bölgedeki kamera kayıtlarını inceleyerek şüphelilere ulaşmıştı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede iki gence ormanlık alanda pusu kurulduğu, tüfekle ateş edilerek öldürüldüğü yer aldı. Şüphelilerin daha sonra cesetleri Cumhuriyet Mahallesi, Kazbağlar Mevkiindeki bir su kuyusuna attıkları, kuyuya benzin dökerek yakmak istedikleri ortaya çıktı. 45 saat süren kazı çalışmalarından sonra iki gencin bedeni 26 metre derinlikten çıkarılmıştı. Şüpheliler ilk ifadelerinde cinayeti itiraf ederken olayla ilgili toplam 9 kişi gözaltına alınmıştı. 

Gözaltındaki sanıklardan ikisi hakkında takipsizlik kararı verilmiş ve tahliye edilmişti. Sonraki süreçte ‘suç delillerini yok etmek ve gizlemekle’ suçlanan iki sanık hakkında daha takipsizlik kararı verilmiş ve tahliye edilmişti.