KÖPEĞİ ARACIN ARKASINDA SÜRÜKLEDİ

Serinhisar’da aracın arkasına bağlanarak sürüklenen köpeğin görüntüleri infial yarattı. Şüpheli köpeğin zarar görmediğini savundu.

Denizli’de bir köpeğin araç arkasında sürüklendiği görüntüler infial yarattı. Olay bugün gerçekleşti. Sabah saatlerinde bir otomobilin bagajına bağlanan köpek sürüklenerek götürülmek istendi. İlçedeki bir okulun önünden geçtiği sırada görevli öğretmenler tarafından durum fark edilince müdahale edildi.

Aracı durduran öğretmenler köpeği kurtardı. Araç sahibi de olay yerinden uzaklaştı.

Olayla ilgili olarak Serinhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri soruşturma başlattı. Araç sahibine ulaşan jandarma ekipleri şüpheliyi gözaltına aldı.

Yurt dışından geldiği öğrenilen şüphelinin bir komşusunun talebi üzerine köpeği götürmek istediği öğrenildi. Şüphelinin ifadesinde; “Yaşlı bir komşumuz bahçesi için bir sokak köpeği istedi. Yaşlı olduğu için köpek yakalayamadığını, sokak köpeklerinden birini yakalayıp getirmemi istedi. Hem köpeğe bakacağını hem de bahçesine göz kulak olacağını ifade etti. Köpeği önce bagaja koymaya çalıştım ama sığmayınca bağlayıp götürmeyi denedim. Köpek zarar görmesin diye yavaş hareket ettim. İlk başlarda köpek yürüyerek takip etti. Sonra kendini yere bırakmış. Fark edince de hemen durdum. Köpeği kontrol ettim. Yaralanmadığını görünce böyle taşıyamayacağımı anlayıp bıraktım” dediği ileri sürüldü.

Şüpheli savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Diğer yandan Denizli Hayvanları Koruma Derneği üyeleri harekete geçerek sokak köpeğini arama çalışması başlattı. Köpeği tedavi ettirerek barınağa götürmek isteyen dernek üyeleri, bir köpeğin araç arkasına bağlanarak taşınamayacağını belirterek tepki gösterdi.

Dernek üyeleri şüphelinin cezalandırılması gerektiğini, en azından idari ceza uygulanmadan serbest bırakılmasını doğru bulmadıklarını kaydetti.