YÜZLERCE SİTEYE ERİŞİM ENGELİ

Jandarma Siber Suçlarla Mücadele Şubesi, mayıs ayında zararlı ve yasa dışı içerik barındıran bin 362 site tespit edip erişim engeli getirilmesini sağladı. 

 

Güvenlik üçlerinin sanal ortamda suçla mücadelesi sürüyor. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Denizli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri mayıs ayında bin 362 internet sitesi ve sosyal medya hesabına erişim engeli getirilmesini sağladı. 

Yapılan çalışmalarda yurt dışı kaynaklı yayın yapan 515 yasa dışı bahis sitesi, 414 müstehcen içerikli internet sitesi, 296 zararlı yazılım barındıran ve dolandırıcılık amacı taşıyan internet sitesi ile 137 uyuşturucu maddeyi özendiren içerikler barındıran internet sitesi tespit edildi.  

Takibe takılan internet siteleri hakkında adli süreç başlatılarak adreslerinin engellenmesi sağlandı. 

Yapılan yazılı açıklamada; “Denizli İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı, genel emniyet ve asayişin sağlanması ile kaçakçılıkla mücadele konularında görevlerine artan bir kararlılıkla devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.