DENİZLİ VALİLİĞİ DUYURDU: AYNI GÜN 7 İLÇEDE

Gün içinde Denizli’nin 7 ilçesinde irili ufaklı orman ve örtü yangınları çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü yangın alanlarında havadan keşif yaptı, yerden ve havadan müdahale etti. Bazı noktalarda yangın kontrol altına alındı. Özellikle ormanlık alanlarda yangın sürüyor.

Denizli’de gün içinde 7 ilçenin çeşitli noktalarında orman ve örtü yangınları çıktı. Yangınlar bazı bölgelerde yerleşim alanlarına yaklaştı, endişe yarattı.

Ekipler yangınlara kısa süre içinde karadan ulaşarak müdahale etti. Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül, oluşturduğu uzman bir ekiple birlikte havadan yangın sahalarında keşif uygulaması yaptı. Keşif ile birlikte yangınla mücadele daha etkili ilerlemeye başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin de destek verdiği mücadelede bazı noktalarda yangın kontrol altına alındı.

Denizli’nin Çal ilçesinde Dağmarmara ve Pamukkale ilçesine bağlı Cankurtaran kırsal mahallelerindeki orman yangınları kontrol altına alındı.

DENİZLİ VALİLİĞİ DUYURDU: AYNI GÜN 7 İLÇEDE

DENİZLİ VALİLİĞİ: MÜCADELE SÜRÜYOR

Denizli Valiliği, bugün öğle saatlerinde çıkan 7 ilçedeki orman yangınlarına dair yazılı açıklamalarda bulundu. Açıklamada; Babadağ İlçesine bağlı Mollaahmet, Yeniköy ve Kelleci Mahalleleri, Tavas İlçesi’nin Nikfer Mahallesi, Kale İlçesi’nin Köprübaşı Mevkii ile Pamukkale İlçesi’nin Cankurtaran Mahallelesi’nde ormanlık alanda çıkan orman ve ortü yangılarının yıldırım düşmesi sonucu oluştuğu bildirildi. Öte yandan Çal İlçesi’nin Akkent Mahallesi’nde, Acıpayam İlçesi’nin Kelekçi Mahallesi’nde, Honaz İlçesi’nin Kocadere Mahallesi’nde ve Pamukkale İlçesi’nin Kınıklı Mahallesi’nde de orman yangını başladığı duyurulan açıklamada; “Pamukkale’nin Cankurtaran Mahallesi’ndeki orman yangını kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangının bir an evvel kontrol altına alınması için tüm birimlerimiz ile havadan ve karadan mücadelemiz devam etmektedir” denildi.

DENİZLİ VALİLİĞİ DUYURDU: AYNI GÜN 7 İLÇEDE

SEBEBİ YILDIRIM

Kırsal bölgelerdeki yangınların başlıca sebebinin yıldırım düşmesi olduğu belirtildi. Yetkili kaynaklar, gün içinde fırtına uyarısı yapılan Denizli’nin bazı noktalarına yıldırım düştüğünü yangınların da kaynağının bu hava olayı olduğunu doğruladı.

Yangın sahalarındaki ilk incelemelerde bazı ilçelerdeki ormanlık alan yangınlarının yıldırım düşmesinden kaynaklandığı kesinleşti.

Yangınların kontrol altına alınması ve soğutma işlemlerinin tamamlanmasından sonra yanan alanlarda yapılacak incelemelerde kesin yangın nedeni bulunmaya çalışılacak.

Diğer yandan Çal’a bağlı Akkent’teki yangının çöplük ve örtü alanında gerçekleştiği, evsel atıklardan kaynaklandığı değerlendiriliyor.