BABADAĞ YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Denizli’nin Babadağ İlçesi’nde yıldırım düşmesi sonucu dün öğle saatlerinde başlayan yangın, yoğun uğraşlar sonucunda kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı. Müjdeli haber Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan geldi.

Denizli'nin Babadağ ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde yıldırım düşmesi sonucu çok sayıda noktada orman yangını çıktı. Yangının ihbarı üzerine çok sayıda orman ve itfaiye ekibi bölgeye sevk edildi. Şiddetli rüzgar nedeniyle yangın kısa sürede etkisini artırarak Kelleci ve Mollaahmet mahallelerine de sıçradı. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangın nedeniyle yaklaşık bin kişinin yaşadığı Mollaahmet Mahallesi tedbir amaçlı tahliye edildi. 89 Arazöz, 15 iş makinesi ve 347 personelin görev aldığı yangın, yoğun ğraşlar sonucunda kontrol altına alındı.

BAKAN YUMAKLI SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Müjdeli haber, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan geldi. Babadağ’da çıkan yangın hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Yumaklı; “Denizli Babadağ'da dün başlayan orman yangını ekiplerimizin havadan ve karadan etkin müdahalesi sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Geçmiş olsun Denizli” ifadelerini kullandı.