MAALESEF ÇOK YER ZARAR GÖRDÜ…

Babadağ’da yangın bölgesinden bir an ayrılmayan Belediye Başkanı Murat Kumral, sosyal medyadan ilçe halkına seslendi; “Maalesef birçok yer zarar gördü” dedi.

Denizli’de dün başlayan orman yangınlarında en büyük zarar Babadağ ilçesinde yaşandı. Yerleşim alanlarını tehdit eden yangınlar köylerin boşaltılmasına neden oldu. Kırsal alanda bazı küçükbaş sürüleri dumandan ve yangından etkilenerek telef oldu. Üreticiler büyük darbe aldı.

İlçede gün boyu endişe hakim oldu. Vatandaşlar yangına müdahale eden ekiplere destek olmaya çalıştı.

Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral da yangın bölgelerinden ayrılmadı. Ekiplerin çalışmasına destek veren Kumral, belediye personeli ile birlikte teyakkuzda bekledi.

Gece boyu süren yangınlar bu sabah ekiplerin olağanüstü gayreti ile söndürüldü. Bölgede yanan alanların yeniden alevlenmesi endişesi ile soğutma ve gözetleme çalışmaları başlatıldı.

Başkan Kumral yangınlara ilişkin son durumu sosyal medyada ilçe halkına seslenerek açıkladı. Paylaşımında; “Babadağ'ımızın farklı ormanlık alanlarında çıkan yangınlar Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü, DESKİ, AFAD, Jandarma Komutanlığı, Yangın Söndürme, Babadağ Belediyesi, çevre illerden gelen destek ekipleri ve Babadağ halkının uzun uğraşları sonucu kontrol altına alındı.

Maalesef ki birçok yerin zarar gördüğü yangın alanlarında soğutma çalışmaları devam etmektedir.

Ormanlarımızı ve yaşam alanlarımızı korumak için canını hiçe sayarak fedakarca müdahale eden, destek veren tüm ekiplere ve Babadağ halkına bir kez daha buradan minnettarlığımızı belirtmek istiyor ve canı gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.