BİR GÜNDE 668 KAZA 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük bayram tatilinin 6’ncı günü olan dün, 668 trafik kazasının yaşandığını ve 13 kişinin de hayatını kaybettiğini bildirdi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, haziran ayı başında yapılan Kabine Toplantısının ardından Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını duyurmuştu. Milyonlarca vatandaş, uzun tatil sürecini değerlendirerek tatil beldelerine akın etti. Tatilcilerin dönüş süreci başladı ve bu nedenle de trafik yoğunluğu yeniden başladı. 

DÜN 668 KAZA YAŞANDI

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram talilinin 6’ncı günü olan dün, 668 trafik kazasının yaşandığını bildirdi. Yaşanan kazalarda 13 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Yerlikaya, bin 133 kişinin de yaralandığını söyledi. Bayram tatili boyunca trafik polisleri ve jandarma trafiğin denetimlerine 24 saat esasına göre devam ettiğini ifade eden Bakan Yerlikaya; 414 bin 776 aracın denetlendiğini, 22 bin 592 araca hız ve radar işlemi yapıldığını ve 39 bin 56 araca ise diğer işlemler yapıldığını duyurdu.

6 GÜNLÜK BİLANÇO

Bayram tatilinin ilk 6 günün bilançosuna ilişkin de açıklama yapan Bakan Yerlikaya, “46 kişi hayatını kaybetti. 7 bin 683 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

“YOLCULUKLAR SEVDİKLERİNİZE KAVUŞTURMAK İÇİN VAR”

Sürücülere uyarılarda da bulunan Bakan Yerlikaya; “Bayram tatili için memleketimizin çeşitli illerine giden vatandaşlarımızın geri dönüş yolculukları başladı. Trafik yoğunluğu tekrar artıyor.  Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Yolun sonu bayram olsun” ifadelerini kullandı.