İŞTE BİR HAFTALIK ACI BİLANÇO

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük bayram tatilinin 7’nci günü olan dün, 597 trafik kazasının yaşandığını ve 13 kişinin de hayatını kaybettiğini bildirdi. İlk 7 günlük bilançoyu da paylaşan Yerlikaya, 62 kişinin trafik kazasında hayata veda ettiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını duyurmasının ardından milyonlarca kişi, tatil beldelerine akın etti. Tatilcilerin dönüş sürecinin başlamasıyla birlikte  yollarda trafik yoğunluğu başladı. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram talilinin 7’nci günü olan dün, 597 trafik kazasının yaşandığını bildirdi. Yaşanan kazalarda 13 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Yerlikaya, bin 7 kişinin de yaralandığını söyledi.

406 BİN 165 ARAÇ DENETLENDİ

Bayram tatili boyunca trafik polisleri ve jandarma trafiğin denetimlerine 24 saat esasına göre devam ettiğinin altını çizen Bakan Yerlikaya; 406 bin 165 aracın denetlendiğini, 21 bin 129 araca hız ve radar işlemi yapıldığını ve 39 bin 21 araca ise diğer işlemler yapıldığını duyurdu.

BİR HATFALIK ACI BİLANÇO

Bir haftalık acı bilançoyu da paylaşan Bakan Yerlikaya; “Bayram tatilinin ilk 7 gününde maalesef 62 kişi hayatını kaybetti, 8 bin 690 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

“YOLUN SONU BAYRAM OLSUN”

Sürücülere uyarılarda da bulunan Bakan Yerlikaya; “Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Yolun sonu bayram olsun” ifadelerini kullandı.