SİBER DOLANDIRICI KISKIVRAK YAKALANDI

Denizli genelinde aranan suçlulara yönelik operasyonda çok sayıda şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında 134 suç kaydı bulunan 37 ayrı suçtan aranan siber dolandırıcı olduğu da öğrenildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü uzmanları dün kentin dört bir yanında aranan şahıslara yönelik şok baskınlar gerçekleştirdi. Ekipler istihbarat  ve saha çalışmalarından elde edilen bulgular eşliğinde çok sayıda adrese operasyonlar gerçekleştirdi.

Bu operasyonlarda çok sayıda aranan şahıs yakalandı.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Yakalanan bir şüphelinin siber dolandırıcılık kapsamında 134 ayrı suç kaydı olduğu belirlendi. Bu suçlardan yargılaması süren 37 dosyada hakkında arama kararı çıktığı belirlendi. Bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle dolandırıcılık, tutuklu ve hükümlünün kaçması suçlarından ise 35 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenildi.

İŞTE OPERASYON SONUÇLARI

Operasyonlar sırasında 19 ayrı dosyadan aranma kararı bulunan ve hırsızlık suçundan 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan bir kişi yakalandı. Ayrıca haklarında 5’er yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 hırsızlık şüphelisi de gözaltına alındı.

FETO/PDY terör üyesine olma suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli de operasyonda gözaltına alındı.

Çalışmalarda ‘Nitelikli Dolandırıcılık, Hırsızlık, Çocuğun Cinsel İstismarı, Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Kullanmak, Hakaret ‘ suçlarından 5 yıla kadar kesinleşmiş hapis cezası bulunan 9 kişi de çeşitli adreslere yapılan baskınlarla yakalandı.

Operasyonlar sonunda toplam 15 şüpheli cezaevine teslim edildi.