YANGINI İHBAR ETTİ BAŞINA GELMEYEN KALMADI

Marmaris’te çekme karavanı ile tatil yapan Denizlili girişimci, orman yangınını yetkililere bildirmesine rağmen gözaltına alındı. Girişimci ve beraberindekiler 24 saatlik gözaltının ardından serbest bırakıldı.

Marmaris’e bağlı Hisarönü Mahallesindeki Bördübet Gölge Koyu mevkiinde kamp yapan Denizlili sigortacı ve girişimci Hüseyin S. ile beraberindeki iki arkadaşının başına gelmeyen kalmadı. Çekme karavanları ile bölgede zaman geçirirken, 50 metre mesafede orman yangınını fark ederek itfaiyeye ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne haber veren grup daha sonra riskli bölgeden uzaklaşmak için hemen kampı topladı. Bu sırada bölgeden yükselen dumanlar yöre halkının dikkatini çekti. Koydaki kampçılardan haberdar olan  bölge sakinleri ormanı kampçıların yaktığı ve olay yerinden kaçtığı ihbarında bulundu.

YANGINI İHBAR ETTİ BAŞINA GELMEYEN KALMADI

Jandarma bu ihbar üzerine bölgede dron uçurarak kampçıları tespit etmeye çalıştı. Bu sırada kamplarını toplayan ve yangın bölgesinden hızla uzaklaşmaya çalışan Denizlili grup, dron görüntülerine takıldı daha sonra çevirme noktasında yakalandı.

YANGINI İHBAR ETTİ BAŞINA GELMEYEN KALMADI

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 3 Denizlili, kamp ateşi kaynaklı ormanı yaktıkları iddiasıyla “Taksirle orman yangınına sebep olmak” ile suçlandı. Toplamda 5 hektar ormanlık alanın küle döndüğü olayla ilgili sosyal medyada da linç edilen Denizlili girişimci Hüseyin S. (43) ile beraberindeki P.S. (39) ve U.S. (47) ifadelerinin ardından tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi.

YANGINI İHBAR ETTİ BAŞINA GELMEYEN KALMADI

Mahkemede kendilerinin de orman gönüllüsü olduklarını, dumanı fark ettiklerinde hemen haber verdiklerini, ihbarda bulunanın kendileri olduğunu ifade eden Denizlili grup serbest bırakıldı.

(FOTO İHA)