45 İLDE ‘NARKOÇELİK’ OPERASYONU

Denizli dahil 45 ilde zehir tacirlerinin yerel suç örgütlerine, uyuşturucu madde imalatçılarına ve sokak satıcılarına yönelik olarak ‘Narkoçelik-25’ operasyonları yapıldı. 765 ekip, bin 910 personel ve 9 hava aracının katıldığı operasyonda toplam 320 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıkları tarafından 45 ilde ‘Narkoçelik-25’ operasyonları yapıldı.

OPERASYONLAR DENİZLİ’DE DE YAPILDI

Zehir tacirlerinin yerel suç örgütlerine, uyuşturucu madde imalatçılarına ve sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlar; İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Sivas, İzmir, Denizli, Konya, Şanlıurfa, Antalya, Malatya, Mersin, Bursa, Samsun, Afyonkarahisar, Balıkesir, Sakarya, Tekirdağ, Kayseri, Burdur, Manisa, Batman, Çorum, Isparta, Hatay, Kahramanmaraş, Düzce, Giresun, Kütahya, Osmaniye, Siirt, Yozgat, Eskişehir, Mardin, Muğla, Adıyaman, Bitlis, Bolu, Kırıkkale, Kilis, Hakkâri, Rize, Yalova, Ağrı ve Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

320 ZEHİR TACİRİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonlara; 765 ekip, bin 910 personel, 9 hava aracı ve 26 narkotik dedektör köpeği katıldı. Operasyonlarda 1 ton 538 kilo uyuşturucu madde, 2 milyon 30 bin 500 kök kenevir ve kök skunk, 188 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Öte yandan 320 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalanarak gözaltına alındı.

“OPERASYONLARIMIZ DEVAM EDECEK”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Yerlikaya; “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi, kahraman jandarmamızı ve gümrük muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi.