29 İLDE FETÖ OPERASYONU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Denizli’nin de bulunduğu 29 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen ‘Kıskaç-20’ operasyonlarında 108 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince FETÖ’ye yönelik operasyon yapıldı. ‘Kıskaç-20’ adı verilen operasyonlar; Adana, Ankara, Adıyaman, Antalya, Aksaray, Aydın, Bolu, Bursa, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Kırşehir, Malatya, Mersin, Muş, Sakarya, Sinop, Siirt, Şırnak, Tokat ve Uşak'ta gerçekleştirildi. Operasyonlar kapsamında yakalanan 108 şüpheli gözaltına alındı.

ÇOK MİKTARDA DÖVİZ VE TÜRK LİRASINA EL KONULDU

Gözaltına alınan şüphelilerin; örgütün sözde ‘Emniyet Mahrem Yapılanması, Askeri Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün ‘Gaybubet Evi’ olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklandıkları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucunda; çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

“OPERASYONLARIMIZ KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Yerlikaya, “FETÖ'ye yönelik operasyonlarımız kararlılıkla devam ediyor” başlığıyla yaptığı duyuruda; “FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.