İŞTE DENİZLİ’NİN ASAYİŞ RAPORU

Denizli Valiliği, haziran ayında, emniyet ve jandarma birimleri tarafından il genelinde suç ve suçluyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen faaliyetleri açıkladı. Aranan 525 kişi yakalanırken, uyuşturucu ticaretine yönelik 234 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, 2024 Haziran ayında Denizli'nin huzur ve güvenliğine yönelik kolluk güçleri tarafından gerçekleştirilen asayiş ve güvenlik uygulamalarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada, haziran ayında suç ve suçluyla mücadele kapsamında emniyet ve jandarma birimlerince il genelinde yapılan asayiş ve güvenlik uygulamalarına ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, il genelinde haziran ayında emniyet ve jandarma birimlerince aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, 0-5 yıl arası aranan 215, 5-10 yıl arası aranan 37, 10-20 yıl arası aranan 8, 20 yıl ve üzeri aranan 3, ifadeye yönelik aranan 262 olmak üzere toplam 525 aranan şahıs yakalandı.

ASAYİŞ SUÇLARINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR

İl genelinde asayiş suçlarına yönelik yapılan çalışmalarda asayiş olaylarının yüzde 97'si aydınlatıldı. Malvarlığına karşı meydana gelen evden hırsızlık, işyerinden hırsızlık, oto hırsızlığı, otodan hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarına yönelik yapılan önleyici ve analiz çalışmaları neticesinde olay sayılarında, bir önceki yıla göre ortalama yüzde 48,5 oranında bir azalma meydana gelirken, olaylara karıştığı tespit edilen 72 şahıs yakalandı. Olaylarda 1  çalıntı oto, 4 çalıntı motosiklet, 4 çalıntı bisiklet ele geçirildi.

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI

Göçmen kaçakçılığı, insan ticareti suçlarına yönelik yapılan çalışmalarda, Denizli'de düzensiz göçmenlere yönelik yapılan çalışmalarda, yasal kalışı olmadığı tespit edilen 106 yabancı uyruklu şahıs hakkında sınır dışı işlemi yapıldı. Organ ve doku ticareti ile ilgili ilan reklam verme suçundan, 1 şüpheli şahsa adli işlem yapıldı. Terör örgütünün propagandasını yapma ve terör örgütüne üye olma suçlarına yönelik yapılan çalışmalarda 3 kişi yakalandı.

NARKOTİK SUÇLARA YÖNELİK FAALİYETLER

Uyuşturucu madde ticareti yapma, uyuşturucu madde kullanma ve bulundurma gibi narkotik suçlarına yönelik çalışmalarda 234 şüpheli yakalandı. Olaylarda 1.890 kök hint keneviri, 294 bin 575 kök haşhaş bitkisi, 44 bin 725 kullanımlık kâğıda emdirilmiş halde sentetik kannabinoid (bonzai), 819 gram esrar, 2 bin 803 adet sentetik ecza, 309 gram metamfetamin, 50 gram eroin, 1.344 gram skunk, 87 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 26 adet ecstasy hap ele geçirildi.

Madde bağımlılığı ile mücadelede farkındalığın artırılması amacıyla ilin farklı bölgelerinde gerçekleştirilen 18 eğitim faaliyetinde 4 bin 5 kişiye ulaşılarak bilgilendirme yapıldı.

KAÇAKÇILIK FAALİYLETLERİ

Silah, mühimmat, emtia, tarihi eser, tütün mamulleri ve alkollü içki kaçakçılığı ve paraya eşit sayılan değerde sahtecilik olaylarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 25 şüpheli şahıs yakalandı. Olaylarda 13 tarihi eser, 11 sikke, 83 kg. sarmalık tütün, 232 adet paketlenmiş tütün, 18 bin 620 adet makaron, 2 bin 80 adet sarma sigara, 210 litre etil alkol, 27 litre kaçak alkol, 40 sahte altın ele geçirildi.