ÖNCE DOLANDIRDILAR SONRA KULLANDILAR

Telefonda kendisini polis olarak tanıtıp yaşlı adamın 250 bin lirasını dolandıran şahıslar, bir başka mağdurun parasını da yaşlı adama teslim etmesini istedi. Polis ikinci parti paranın transferi sırasında olayı fark etti, 141 bin liranın daha gönderilmesini engelledi.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği dedektifleri dün ilginç bir dolandırıcılık olayını dikkatleri sayesinde önledi. Bayramyeri’nde bankalar civarında önleyici çalışmalar yürüten uzmanlar, yaşlı bir adamın sürekli telefonla konuşmasından ve telaşlı tavırlarından durumu fark ederek dolandırıcılık olayına müdahale etti.

250 BİN LİRA YATIRMIŞ

Polisin şahısla yaptığı görüşmede olayın detayları ortaya çıktı. Telefonda kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar ikna ettikleri yaşlı adamı 250 bin lira dolandırdıkları ortaya çıktı. Sabah erken saatlerde dolandırıcıların verdiği banka hesabına 250 bin lira yatıran yaşlı adamın bir başka transfer için de kullanıldığı belirlendi.

ONU DA KULLANMIŞLAR

Dolandırıcılar tarafından Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan bir parka yönlendirilen yaşlı adama bir bankın üzerinde duran çantayı alması söylendi. Çantayı bırakan kişinin de aynı yöntemle dolandırılan bir başka mağdur olduğu ortaya çıktı. Yaşlı adam içinde 2 bin 700 Dolar, 300 Euro, 1 yarım altın, 4 çeyrek altın, 1 gram altın, 21 bin lira para, 1 Rolex saat ve üzerinde çeyrek altın olan bir adet bileklik bulunan çantadaki eşyaları satıp elde ettiği 141 bin 660 lirayı dolandırıcıların hesabına aktarmak üzereyken polis tarafından fark edildi. İkinci para transferi polis tarafından engellendi. Çanta içindeki paralarla mağdur vatandaşa iade edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılarak şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı.