VATANDAŞA ‘HIYAR’ GÖNDERENLERE BU KEZ SÜRPRİZİ POLİS YAPTI

Denizli ve Acıpayam’daki operasyonlarda 9 şüpheli kıskıvrak yakalandı. İnternetten ürün satışı yapan şüphelilerin alıcılara değeri çok düşük başka eşyalar gönderdikleri belirlendi.

 

Kurdukları tezgahla vatandaşa pahalı ürünleri uygun fiyatlı sunan fakat kargo ile bambaşka ürün gönderen şüpheliler polis operasyonu ile yakalandı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü uzmanları, sosyal medya üzerinden jeneratör, bisiklet, ayakkabı, araç lastiği gibi ürünleri çok uygun fiyatla sunan şebekeyi tespit etti. Verdikleri satılık ilanlarında vatandaşa güven veren yorumlar kullanan, kargo görevlileri ile birlikte hareket ederek ürünün gönderildiğine dair kargo fişleri yayınlayan alıcılara IBAN numarası vererek para gönderilmesini sağlayan şüphelilerin, esas ürün yerine çok düşük maliyetli başka ürünleri kargoya verdikleri öğrenildi.

Bu yöntemle şu ana kadar tespit edilen 92 vatandaşı mağdur ettikleri belirlenen şüphelilerin bu yöntemle 340 bin lira haksız kazanç sağladıkları belirlendi. Kent merkezinde iki, Acıpayam’da ise 5 adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda 9 şüpheli yakalandı.

Şüpheliler ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlaması ile adliyeye sevk edildi. 6 şüpheli hakkında tutuklama kararı çıkarken üç şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.