İZMİR’DEKİ OLAYIN ACISI DENİZLİ’YE DÜŞTÜ

İzmir’de bastıkları su birikintisinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden İnanç Öktemay’ın, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur’un yeğeni olduğu öğrenildi.

Olay dün İzmir’in Konak ilçesi Alsancak semtinde meydana geldi. Şiddetli yağış cadde ve sokakları göle çevirirken, bu sırada Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay (44) yağmura yakalandı. Bulundukları kaldırımdan karşıya geçmek isteyen ikili yoldaki su birikintisine bastı. İki vatandaş kaçak nedeniyle su birikintisinde elektrik akımına kapıldı. 

Deniz ve Öktemay dakikalarca yağmur altında yardım beklerken, kaçak elektrik akımı nedeniyle yanlarına kimse yaklaşamadı. Ortaya çıkan görüntüler ise yürekleri burktu. Elektriklerin kesilmesinin ardından ikiliye ulaşılarak dakikalarca kalp masajı yapıldı.

Zorluklarla hayata döndürülen iki kişi, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan Deniz ve Öktemay, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden İnanç Öktemay’ın, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur’un ablasının oğlu olduğu öğrenildi. İzmir’de antikacılık yapan Öktemay’ın bekar olduğu öğrenildi. Başkan Ertemur da İzmir’e giderek Öktemay’ın cenaze törenine katıldı.

Diğer yandan Özge Ceren Deniz’in cenazesinin ise defnedilmek üzere memleketi Adana’ya gönderildiği ortaya çıktı.