3 BİN 626 LİTRE KAÇAK ALKOL ELE GEÇİRİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yelikaya, kaçak ya da sahte alkol üretimi yapan şahıslara yönelik aralarında Denizli’nin de bulunduğu 26 ilde ‘Çengel-7’ operasyonları düzenlendiğini açıkladı. 1 hafta süren operasyonlar kapsamında 3 bin 626 litre kaçak alkol ele geçirildi ve 50 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde kaçak ya da sahte alkol üretimi yapan şahıslara yönelik "Çengel-7" operasyonları düzenlendi. İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıkları KOM Şube Müdürlüklerince tarafından yapılan operasyonlar; Antalya, Muğla, Ankara, Denizli, Amasya, Aydın, İstanbul, Edirne, Eskişehir, Manisa, Kars, Trabzon, Mersin, İzmir, Gaziantep, Balıkesir, Ağrı, Isparta, Bayburt, Bartın, Uşak, Erzincan, Niğde, Sivas, Kırıkkale ve Şırnak’ta gerçekleştirildi.

1 HAFTA SÜRDÜ 50 GÖZALTI

26 ilde ve bir hafta süren operasyonlar kapsamında 3 bin 626 litre kaçak ya da sahte alkol ele geçirildi. Kaçak ya da sahte alkol üretimi yaptığı tespit edilen 50 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Yerlikaya; “Vatandaşımızın can güvenliği ve sağlığı için alkol kaçakçılarına ve sahte alkol üretimi yapanlara karşı da operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi ve kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah Ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi.