O OPERASYONUN KAPSAMI GENİŞLEDİ

Ankara Merkezli 4 ilde başlatılan FETÖ operasyonlarının kapsamı genişledi. Operasyon 16 ile sıçradı, toplam 73 gözaltı yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM) ve Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde FETÖ’ye yönelik “Kıskaç-23" operasyonları yapıldı. Operasyonlar; Ankara, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırşehir, Kütahya, Mersin, Malatya, Rize, Samsun ve Sivas'ta düzenlendi.

4 GÜNDE 73 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Son 4 gündür devam eden operasyonlar kapsamında 73 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin; örgütün sözde emniyet mahrem yapılanması ve güncel yapılanması içerisinde faaliyette bulundukları, münferit sınav soruşturmaları kapsamında sınav öncesinde soruların kendilerine verildiğine dair haklarında beyan bulduğu ve mülakatlarda avantajlı olarak kodlandıkları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgütün kripto haberleşme programı olan “ByLock” kullanıcısı oldukları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

“FETÖ’CÜLERE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ”

Operasyonları, İçişleri Bakanı Ali Yelikaya sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Yerlikaya; “FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz Milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kulandı.