ÇEMBER DARALIYOR!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde düzenlenen Çember-20 operasyonlarında 4 bin 517 firarinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde gerçekleştirilen Çember-20 operasyonlarına dair bilgi verdi. 81 ilde 5 gün boyunca yapılan operasyonlar sonucunda çeşitli suçlardan aranan ve hakkında yakalama kararı bulunan 4 bin 517 firarinin gözaltına alındığını duyurdu.

UZUN SÜREDİR ARANAN FİRARİLER YAKALANDI

Operasyonlarda yakalanan firarilerden 4 bin 489'unun 5 yıla kadar, 19'unun 5-10 yıl arası ve 9'unun ise 10 yıl ve üzeri süredir arandığı tespit edildi. Firarilerin suç türlerine göre dağılımı ise şöyle oldu: 698 hırsızlık, 454 dolandırıcılık, 180 yağma, 124 adam öldürme, 131 cinsel suçlar, 731 narkotik suçlar, 39 terör suçları ve 458 kaçakçılık ve organize suçlar.

"ÇEMBER DARALIYOR"

Bakan Yerlikaya, firarilerin yakalanarak adalete teslim edilmesi hakkında şu açıklamayı yaptı: "Firari suçlular için çember daralıyor. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Operasyonları yöneten valilerimizi, kaymakamlarımızı, il jandarma komutanlarımızı, il emniyet müdürlerimizi, sahil güvenliğimizi ve operasyonlara katılan polislerimizi, jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle."