POLİS PAKET YAPTI

Trafik kurallarını hiçe sayan ve polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü, o anları sosyal medyada ‘Ya hızlı ol ya da paket’ başlığıyla paylaştı. Polis sürücüyü tespit etti, evinden alıp paket yaptı.

 

Denizli’de bir motosiklet sürücüsü, trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle polis tarafından durdurulmak istendi. Bir benzin istasyonunda motosikletini durduran şüpheli, polis memurlarının araçlarından inmesinin ardından hızla olay yerinde uzaklaşmak istedi. 

Akaryakıt istasyonundaki yakıt pompalarının arasından hızla motosikletini süren şüpheli, kendisini durdurmaya çalışan polisi de atlatarak olay yerinden kaçtı. 

30 Temmuz gecesi yaşanan olayın ardından şüpheli polisi atlattığı görüntüleri sosyal medya ağı TikTok’ta paylaşarak; “Ya hızlı ol ya da paket” başlığını kullandı. 

Paylaşımın ardından polis şüphelinin belirlenmesi için çalışma başlattı. Güvenlik kamerası kayıtlarının da incelenmesinin ardından firari sürücünün kimliği belirlendi. Evinden alınan firari sürücüye yaptığı kural ihlallerinin yanı sıra, ‘Yetersiz Sürücü Belgesi ile Araç Kullanmak, Dur İhtarına Uymamak, Tehlikeli  Şerit Değiştirmek ve Araç Plakasında Okunmayacak Şekilde Değişiklik Yapmak’ başlıklı trafik suçlarından 12 bin 98 lira idari para cezası uygulandı. Şüpheli hakkında ayrıca sosyal medya paylaşımı nedeniyle ‘Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Vermek veya Ele Geçirmek’ suçundan da adli işlem başlatıldı.