53 FİRARİYE CEZAEVİ YOLU

Denizli polisi, firari sanıklara yönelik operasyonlarında aralarında kasten öldürmek, dolandırıcılık, göçmen kaçakçılığı suçlarından aranan şüphelilerin de olduğu 53 kişiyi yakalayarak cezaevine teslim etti.

Denizli Emniyet Müdürlüğü firarilere yönelik il genelinde son bir haftalık çalışmasının bilançosunu açıkladı. Yapılan çeşitli operasyonlarda; haklarında çeşitli cezalardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 53 firari yakalandı.

Yakalanan firarilerden birinin ‘Kasten Öldürme’ suçundan 31 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıkarken, ‘Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı’ suçundan yaralanan bir başka şüphelinin ise 13 yıl 8 ay kesin hapis cezası bulunduğu ortaya çıktı.

Operasyonlarda yakalanan ‘Bilişim Sistemleri Dolandırıcılığı’ suçundan 11 yıl 10 ay kesin hapis cezası bulunan, yine ‘Kasten Öldürme’ suçundan 12 yıl 1 ay kesin hapis cezasına çarptırılan ve ‘Nitelikli Cinsel Saldırı’ suçundan 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firariler dikkat çekti.

İŞTE DİĞERLERİ

Haklarında 5 ile 10 yıl arasında kesin hapis cezası bulunan firarilerden birinin hırsızlık, iki kişinin yağma, bir kişinin kasten öldürme, 3 firarinin çeşitli asayiş suçları ve bir şüphelinin de terör suçu işlediği belirlendi. Operasyonlarda yakalanan firarilerinin 20’si narkotik suçları nedeniyle aranıyordu. Yapılan yazılı açıklamada haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan firarilerin tamamının cezaevine teslim edildiği kaydedildi.