KABLO HIRSIZLARI FABRİKALARA DADANDI

Denizli’de kablo hırsızları Gürlek’teki bir mermer fabrikasına girerek kabloları söktü. İşletmeyi kullanılmaz hale getiren hırsızların izini süren JASAT, olaydan saatler sonra çaldıkları malzemelerle birlikte yakaladı.

İşler durumdaki tesislerin hatta nakil hatlarının bile kablolarını çalan hırsızlar şimdi de fabrikalara dadandı. Honaz’a bağlı Gürlek’te bir mermer fabrikasına giren üç hırsız, işletme içindeki 70 metreyi kabloyu çaldı, makineleri çalışamaz duruma getirdi.

Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) uzmanları işletme sahibinin ihbarının ardından süratle çalışma başlattı.  Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile birlikte yürütülen çalışmalarda hırsızlık olayının failleri N.Y., Ö.Ş. ve M.K. isimli şüphelilerin pikap bir araca binerek olay yerinden uzaklaştıkları tespit edildi.

Bölgede yürütülen arama çalışmalarında şüphelilerin kullandığı araç Pınarkent’te bir akaryakıt istasyonunda tespit edildi. Üç şüpheli gözaltına alınırken araç içinde 70 metre kablo, 5 parça bakır levha,  demir kesme makası ve hırsızlıkta kullanılan 14 farklı malzeme ele geçirildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri tutuklanırken iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.