DENİZLİ'DE 4 YENİ MAHKEME KURULUYOR

Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesinin kararıyla Denizli'de 4 yeni mahkeme kurulurken, mevcut bazı mahkemelerin davaları, yeni mahkemelere bölüştürüldü.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun Bölge Adliye Mahkemeleri ile Adli Yargı 1 ve 2. Bölge Hâkimlerinin Müstemir Yetkilerinin Belirlenmesi ve Yeniden İnceleme Taleplerinin Değerlendirilmesine İlişkin 8 Ağustos 2024 tarihli kararıyla Denizli'de yeni mahkemeler oluşturuldu. Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesince, bazı yer adli yargı hâkimlerinin müstemir yetkilerinin belirlenmesi, yeniden inceleme ve tevziye ilişkin taleplerinin değerlendirilmesi çalışmaları sonuçlandırılarak karara bağlandı.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesinin kararıyla Denizli 3. Sulh Ceza Hâkimliğinin 02.09.2024 tarihi itibarıyla faaliyete geçirilmesine, Denizli 9. Asliye Hukuk Mahkemesinin 02.09.2024 tarihi itibarıyla faaliyete geçirilmesine, Denizli 9. Asliye Hukuk Mahkemesinin de genel yetkiye ilaveten kamulaştırma ile ilgili açılacak davalara bakmak üzere görevlendirilmesine karar verildi.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesinin 8 Ağustos 2024 tarihli kararıyla, Denizli 10. Asliye Hukuk Mahkemesinin 02.09.2024 tarihi itibarıyla faaliyete geçirilmesi, 8. Asliye Hukuk Mahkemesinde bulunan derdest dosyaların, tevzi kriterleri dikkate alınarak 8 ve 10. Asliye Hukuk Mahkemesi hâkimleri ve komisyon başkanının da katılımıyla aralarında yapacakları bir protokol ile 8 ve 10. Asliye Hukuk Mahkemesi hâkimleri arasında eşit olarak paylaşmaları gerektiği kararlaştırıldı.

Denizli 10. Asliye Hukuk Mahkemesinin de genel yetkiye ilaveten kamulaştırma ile ilgili açılacak davalara bakmak üzere görevlendirilmesine, Denizli 5. Sulh Hukuk Mahkemesinin 02.09.2024 tarihi itibarıyla faaliyete geçirilmesine, iş ve kadro durumu dikkate alınarak Denizli 2. Sulh Hukuk Mahkemesi müstemir yetkili hâkimlerinin tevziye ilişkin taleplerinin reddine karar verildi.