SUSUZLUK CANLARINA TAK ETTİ

Sarayköy’ün Beylerbeyi Mahallesi’nde üretim yapan çiftçiler haftalardır su alamadıkları gerekçesiyle Denizli DSİ’ye yürüme kararı aldı. Sarayköy Belediye Başkanının da eşlik ettiği 40’a yakın çiftçiye tarlalarını sulayabilmeleri için 1 hafta su verilmesine karar verilince eylem sona erdi.

Haftalardır tarlalarına su verilmediği gerekçesiyle Sarayköy’ün Beylerbeyi Mahallesi’ndeki çiftçiler ayaklandı. Kendisi de çiftçi olan Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya’nın da yanlarında yer alarak destek verdiği 40’a yakın çiftçi traktörleriyle birlikte DSİ’ye yürüme kararı aldı.

Sarayköy jandarmasının, haftalardır tarlalarına su alamadıkları gerekçesiyle yürüme kararı alan öfkeli çiftçileri ikna etmeye çalıştığı bilgisine ulaşıldı.

1 HAFTA SU VERİLECEK

Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, İlçe Jandarma Komutanı ve Denizli Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürünün, DSİ Aydın Bölge Müdürlüğü ve 212. Denizli Şube Müdürlüğü ile konuyla ilgili görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmeler sonucunda çiftçilere 1 hafta su verilmesine karar verilince eylem sona erdi.