18 ÜLKENİN ARADIĞI 25 ZANLI YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8 ilde gerçekleştirilen "Kuyu-21" operasyonlarında, uluslararası düzeyde aranan 25 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Zanlılar, 18 ülke tarafından Interpol'ün kırmızı bülten ve difüzyon mesajıyla aranıyordu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve İnterpol Europol Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirildiğini belirtti. İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ile 81 ildeki il emniyet müdürlüklerinin katılımıyla düzenlenen operasyonlarda, suç örgütü üyeliği, uyuşturucu madde ticareti, kasten öldürme, cinsel suçlar ve kara para aklama gibi suçlardan aranan 25 zanlı yakalandı.

SINIR DIŞI İŞLEMLERİ BAŞLATILDI

Yakalanan şüphelilerin sınır dışı edilmesi için İl Göç İdaresi müdürlükleri tarafından gerekli işlemler başlatıldı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonlarla ilgili olarak, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, hangi bültenle aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Hepsi tek tek kazdıkları kuyulara düşecek," ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.