DENİZLİ’DE DEV CHANGE OPERASYONU

Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen geniş çaplı operasyon sonucunda 14 adet change araç ele geçirildi. Yurt dışına kaçmaya çalışan 5 şüpheli gözaltına alındı, 3’ü tutuklandı.

DENİZLİ EMNİYETİNDEN BÜYÜK OPERASYON

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, özellikle deprem bölgelerinde hasar görmüş araçlar başta olmak üzere, çalıntı, gümrük kaçağı ve hacizli araçların change işlemini organize bir şekilde gerçekleştiren şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Yapılan titiz çalışmalar sonucunda Denizli'de 6, diğer 8 farklı ilde ise birer araç olmak üzere toplamda 14 change araç ele geçirildi. Araçların piyasa değerinin yaklaşık 8 milyon TL olduğu belirlendi.

 

ÇALINTI VE HACİZLİ ARAÇLAR ORTAYA ÇIKARILDI

Emniyet birimleri tarafından ele geçirilen araçlar incelendiğinde, bu araçların çalıntı, gümrük kaçağı ya da yakalama/haciz kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonun en dikkat çekici noktası, şüpheli şahısların yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanması oldu. 5 şüpheli, 1 Eylül 2024 tarihinde Denizli'de gözaltına alındı.

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLENLER

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 5 adet cep telefonu, 1 adet 1 milyon TL'lik karşılıksız çek, 8 adet motor bloğu, 52 adet farklı boyutlarda numaratör, hacizli bir araca ait 2 plaka levhası ve tescil belgesi, 1 tip etiketi ve 125 adet 9 mm fişek ele geçirildi. Ayrıca, hacizli ve tescil kaydı bulunmayan motor bloklarının da incelemeye alındığı bildirildi.

DENİZLİ’DE DEV CHANGE OPERASYONU

3 KİŞİ TUTUKLANDI

“Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik” suçlamalarıyla ilgili gözaltına alınan 5 kişiden 3'ü, 5 Eylül 2024 tarihinde adli makamlara sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyet birimleri, operasyonun başarıyla tamamlandığını ve suçluların yargı önünde hesap vereceğini belirtti.