ÇİVRİL’DE İTFAİYE ERLERİNE SALDIRI

Çivril’de husumetli iki ailenin tartışması sırasında taraflardan biri evi ateşe verdi. Yangına müdahale için giden itfaiye ekipleri saldırıya uğradı, itfaiye araçlarına zarar verildi.

Denizli’nin Çivril ilçesine bağlı Kıralan Mahallesi’nde yangına müdahale etmeye çalışan itfaiye görevlileri saldırıya uğradı. Olay pazartesi gecesi yaşandı. Mahallede aralarında husumet bulunan iki ailenin tartışmasında taraflardan biri, karşı tarafın evini ateşe verdi.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi, evi ateşe veren şüpheliler tarafından saldırıya uğradı.

ÇİVRİL’DE İTFAİYE ERLERİNE SALDIRI

İTFAİYE ARACININ ÖNÜNÜ KESTİLER

Saldırgan grup önce İtfaiye aracının önünü kesip aracı taş yağmuruna tuttu. Sonrasında ise itfaiye aracının şoförlüğünü yapan personel Osman Kertik’i ise araç içerisinden indirerek darp edildi. Yangına müdahale etmek isteyen Büyükşehir İtfaiye aracı ve personeline saldıran şahısların Jandarma tarafından yakalanarak adli makamlara sevk edildiği öğrenildi. Talihsiz olayın ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Başkurt ve İtfaiye Dairesi Başkanı Armağan Murat Başlı saldırıya uğrayan personel Osman Kertik’i ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.   

ÇİVRİL’DE İTFAİYE ERLERİNE SALDIRI

SALDIRIYI KINADI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu itfaiye aracı ve personeline saldıran şahısları kınayarak, görevli ekibe geçmiş olsun dileğinde bulundu. “Bu saldırı kabul edilemez” diyen Çavuşoğlu; “Can ve mal güvenliğimiz için 7/24 üstün özveriyle görev yapan itfaiye teşkilatımızın her bir personeli bizim gözümüzde kahramandır. Yaşanan talihsiz olay bizleri derinden üzmüştür. İnsanlık namına çalışan mesai arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıyı kabul etmiyoruz. Bilinmelidir ki, Denizli halkına hizmet için tüm imkanlarımızla seferber olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.