39 FETÖ ÜYESİNE GÖZALTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Denizli’nin de bulunduğu 17 ilde FETÖ’ye yönelik “Kıskaç-27” operasyonları düzenlendiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda 39 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Dairesi Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde 17 ilde FETÖ’ye yönelik “Kıskaç-27” operasyonları düzenlendi. Operasyonlar; Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Manisa, Malatya, Mardin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Zonguldak’ta gerçekleştirildi.

39 GÖZALTI

Gerçekleştirilen operasyonlarda 39 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin; örgütün sözde askeri mahrem yapılanması, emniyet mahrem yapılanması, güncel yapılanması ve finans yapılanması içerisinde faaliyette bulundukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda; çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

“FETÖ’CÜLERE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Bakan Yerlikaya; “FETÖ'ye yönelik operasyonlarımız kararlılıkla devam ediyor. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.