KEZZAP CİNAYETİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Karahayıt’ta bir otelde Özbekistan uyruklu Sojida Kalandorova’nın yüzüne porçöz dökerek ölümüne neden olduğu ileri sürülen katil zanlısı Özgür G. ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığa takdir indirimi uygulamadı.

Önceki yıl Mayıs ayında aralarında gönül ilişkisi bulunduğu 27 yaşındaki Sojida Kalandorova’nın yüzüne sülfürik asit dökerek ölümüne neden olan Özgür G. (47)’nin yargılamasına Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Genç kadın yüzüne ve vücudunun çeşitli yerlerine zarar veren asit saldırısı sonrası 38 gün hastanede tedavi görmüş, vücudunda oluşan yanıkların neden olduğu komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Özgür G. hakkında ‘kasten yaralama nedeniyle ölüme neden olma’ ve ‘kasten yaralama’ suçlarından dava açılmıştı.

DURUŞMADA NELER OLDU?

Bugünkü karar duruşmasında cezaevinde tutulan sanık Özgür G. mahkeme salonunda hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı mütalaasında sanık hakkında canavarca hisle öldürme suçlaması ile ağırlaştırılmış müebbet hapis talep etti. Bakanlık temsilcisi de sanığın mütalaa doğrultusunda cezalandırılmasını istedi.

Sanık savunmasında sevgilisi ile aralarında tartışma çıktığını belirterek; “Aramızda bir husumet yok. Olaydan iki hafta önce Sojida ile birlikte yaşamak için İstanbul’da ev tuttum. İki hafta birlikte tatil yaptık. Telefon yüzünden bana ve aileme yönelik hakaretleri nedeniyle kavga ettik. Ben sevdiğim insanı kaybettim. Kamera kayıtlarında da görüldüğü gibi öldürme kastıyla hareket etmedim. Olayda ben de yaralandım. Nasıl bilinçli bir şekilde dökebilirim? Markette satılan bir temizlik ürününün bu kadar tehlikeli bir madde olduğunu bilsem kullanmazdım. Olay nedeniyle üzgün ve pişmanım. Ben olaydan sonra hemen yüzümü yıkadığım için gözümü kurtardım. Görme kaybım var” ifadelerini kullandı.

Son sözü sorulan sanık pişman olduğunu tekrarlarken; “Ben ona zarar vermek istemedim. Öldürmek istemedim. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından sanığa iyi hal indirimi uygulanmaksızın canavarca hisle öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

KEZZAP CİNAYETİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

NELER YAŞANMIŞTI

Olay 2022 yılı Mayıs ayında Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı turistik Karahayıt Mahallesi’ndeki bir otel odasında gerçekleşti. Ölen Kalandorova, arkadaşı Kırgızistan uyruklu Sarvınoz Kharullaeva ile birlikte Denizli’ye gelerek sevgilisi Özgür G. ile buluştu. Üçlü otelde tek bir oda tutarak birlikte kalmaya başladı. Sevgilisinin kendisini aldattığından şüphelenen Özgür G., Kalandorova’nın uyuduğu sırada telefonunu alarak odadan ayrıldı. Telefon kilidini açamayan şüpheli, bir gün önce resepsiyona emanet olarak bıraktığı, iddianamede sülfürik asit olarak geçen porçözü de yanına alarak odasına geri döndü. Bu sırada uyanan genç kadın telefonunun alınmasından öfkelendi ve ikili arasında tartışma çıktı.

ARKADAŞI OLANLARI GÖRDÜ

İddianamede Kalandorova’nın şüpheliye hakaret ettiği, elinden telefonu zorla aldığı bu sırada öfkelenen Özgür G’nin ise porçözü genç kadının başından aşağı döktüğü bilgisi yer aldı. Olay sırasında balkonda sigara içen Kharullaeva ise ifadesinde arkadaşının yardım çığlığı üzerine odaya girdiğini söylediği, o sırada şüphelinin genç kadının başından aşağı porçöz döktüğünü gördüğünü ve bu sırada kendisine de asit sıçradığını iddia etti.

Boğuşma sırasında üzerine asit sıçrayan şüphelinin de yaralandığı,  kolları, omzu ve gözünde yanık oluşması nedeniyle yüzünü bir bezle örterek otelden koşarak uzaklaştığı, bu durumun güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdığı iddianamede yer alan bir diğer detay oldu. Olaydan bir gün sonra Nazilli’de jandarmaya yakalanan şüpheli ise ifadesinde sevgili olduklarını, Kalandorava’nın kendisine saldırdığını ve üzerine asit dökmeye çalıştığını, kendisini kaybederek porçözü genç kadının üzerine savurduğunu söylediği öğrenildi.

KEZZAP CİNAYETİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

38 GÜN SONRA ÖLDÜ

Olay sırasında ağır yaralanan Kalondorova önce Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Daha sonra İzmir’deki Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek tedavisine devam edildi. Fakat olaydan 38 gün sonra hayatını kaybetti. Kalondorova’nın Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan otopsisinde ölümün kimyasal madde yanığına bağlı komplikasyonlar sonucu meydana gelmiş olduğu kaydedildi.