6 MİLYONLUK VURGUN

Denizli’de yüklü miktarda mal aldıktan sonra parasını ödemeyen bu yolla haksız kazanç elde eden şebeke KOM ekipleri tarafından yakalandı. Şüphelilerin 6,2 milyon liralık haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıktı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Denizli merkezli dolandırıcılık operasyonunda İzmir, Kayseri, Kocaeli, Muğla, Aydın, Batman ve Ankara illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Ekipler nitelikli dolandırıcılık yöntemiyle haksız kazanç elde etme ve resmi belgede sahtecilik suçlaması ile 19 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin piyasadan başta tekstil malzemesi olmak üzere klima, mobilya, ahşap ev dekorasyon ürünü gibi ürünler satın aldıkları, ilk yaptıkları alış verişlerde sağlam çekler veya rakit ile ödeme yaptıkları, bu yolla firmalar ile aralarındaki güven ilişkisini geliştirdikleri ortaya çıktı.

Şüphelilerin sonraki alış verişlerinde firmalardan yüklü miktarda mal satın aldıkları, yine çek karşılığı ödeme yaptıkları, ancak vadesi gelen çekleri ödemedikleri bu yöntemle dolandırıcılık yaparak 6 milyon 246 bin liralık haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Denizli dâhil 8 kentte yapılan operasyonlarda şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 22 adet sahte çek ve senet fotokopileri, 10 adet firma kaşesi, 3 adet karşılıksız çek, iş takiplerinde kullandıkları 19 cep telefonu, sim kartlar ve bilgisayarlar ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara çıkarılan şüphelilerden 13’ü tutuklanırken 6 kişi için adli kontrol kararı verildi.