967 KİLO UYUŞTURUCU 644 GÖZALTI

Zehir tacirlerine, uyuşturucu madde ve imalatçılarına yönelik aralarında Denizli’nin de bulunduğu 57 ilde ‘Narkoçelik-41’ operasyonları düzenlendiğini duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlar kapsamında 967 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiğini, 644 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığını bildirdi.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından zehir tacirlerine, uyuşturucu madde ve imalatçılarına yönelik operasyon gerçekleştirildi. ‘Narkoçelik-41’ adı verilen operasyonlara; bin 603 ekip, 4 bin 127 personel, 25 hava aracı ve 41 narkotik dedektör köpeği katıldı.

644 GÖZALTI

Operasyonlar; Aksaray, Bursa, Ankara, İstanbul, Gaziantep, Balıkesir, İzmir, Nevşehir, Şırnak, Malatya, Manisa, Şanlıurfa, Bingöl, Adana, Diyarbakır, Konya, Uşak, Batman, Mersin, Bolu, Samsun, Denizli, Yozgat, Antalya, Hatay, Tekirdağ, Çanakkale, Çankırı, Yalova, Eskişehir, Kocaeli, Afyonkarahisar, Erzurum, Van, Adıyaman, Çorum, Karaman, Trabzon, Kahramanmaraş, Kayseri, Sakarya, Burdur, Giresun, Isparta, Kilis, Zonguldak, Osmaniye, Aydın, Ordu, Karabük, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Siirt, Elazığ ve Muğla olmak üzere 57 ilde düzenlendi. Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda; 967 kilogram uyuşturucu madde, 5 milyon 857 bin 520 uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca; 644 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalanarak gözaltına alındı.

“ÜLKEMİZİ ZEHİR TACİRLERİNDEN TEMİZLEMEYE KARARLIYIZ”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Yerlikaya; “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.