İKİ ASIRLIK AĞAÇ RÜZGÂRA DİRENEMEDİ

Dün gece etkili olan rüzgar, Kayalık Mahallesinde iki asırlık olduğu belirtilen çınar ağacının bir kısmının devrilmesine neden oldu. Dallar park halindeki bir aracın üstüne düştü.

Denizli’de dün gece etkili olan rüzgar, Pamukkale ilçesine bağlı Kayalık Mahallesinde iki asırlık olduğu belirtilen bir çınar ağacının dolarlının gövdesinden ayrılmasına neden oldu. Düşen ağaç parçaları henüz park edilmiş olan bir otomobilin üstüne düştü. Araç sahipleri olaydan 5 dakika önce otomobilden indiklerini söyledi. Aracın sahibinin yakınlarını ziyarete geldikleri öğrenildi.

Rüzgarın etkisi ile 220 yaşında olduğu ifade edilen ağacın bazı dalları gövdesinden ayrıldı. Koruma altındaki anıt ağacın riskli parçaları ekipler tarafından kesildi.

“5 DAKİKA DAHA DURSAK DALIN ALTINDA KALACAKTIK”

Annelerine ziyarete geldiklerini ve araçlarına park ettikten sonra eve geçtikleri sırada asırlık ağacın dalı arabaların üzerine devrildikleri gören ve son anda faciadan döndüklerini belirten Şerife Durmaz, “Annemlere ziyarete gelmiştik. Arabadan indikten 5 dakika sonra ağaç düştü. 5 dakika öncesi olmuş olsa arabanın içinde bizde olmuş olacaktık. Rüzgardan mı oldu bilemiyorum ama arabanın üzerine ağaç düştü. Yine de şükür can kaybımız yok. Sadece maddi hasar var. Son dakikayla kurtulduk. Allah’ım daha kötü yapmasın diyorum” diye konuştu.