BİR AYDA 7 YANGIN

Çivril’e bağlı Bozdağ Mahallesinde üst üste çıkan yangınlar bölge sakinlerini isyan ettirdi. Ormanlık alanlara yakın bölgelerdeki yangınlar endişeyi artırdı.

Denizli’nin Çivril ilçesine bağlı kırsal Bozdağ Mahallesi’nde sık sık çıkan yangınlar bölge sakinlerini isyan ettirdi. Mahalleda sadece ekim ayı içinde 7 yangının yaşandığı bildirildi.

Çivril’e 35 kilometre mesafede bulunan Bozdağ’da önce Malaş Mevkii’nde yangın çıktı. Daha sonra Evciler istikametindeki kırsal alanda, Alasakal bölgesinde, Anagız ve Kabaağaç Mevkiilerinde yangınlar çıktı.

Birkaç gün önce de Kumlu istikametindeki kırsal alanda başlayan yangın Yukarı Bağlar mevkiine kadar ilerledi hatta bu bölgedeki meyve ağaçları zarar gördü.

Bölgede son yangın ise dün saat 11.00 sıralarında Nohut Alanı’nda başladı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Isparta ve Afyon’un yanı sıra Denizli merkez ve Çal ilçelerinden gelen ekiplerin müdahalesi ile yangının söndürülmesi akşam 17.00’yi buldu. 

YANGINLAR DİKKATSİZLİKTEN ÇIKIYOR

Bölgedeki yangınların genellikle dikkatsizlik kaynağıyla çıktığı belirtiliyor. Özellikle yakılan anızların alevleri  rüzgarın da etkisi ile yayılarak büyük zarar veriyor.

Bölgede son dönemde kırsal alanda av yapan kişilerin ya da bu bölgelerde farklı amaçlarla bulunan kişilerin sebep olduğu yangınların da sayısında artış olduğu kaydediliyor.  Üreticiler anız yakmamaları konusunda uyarılırken jandarma ekipleri de bölgedeki devriyelerini artırdı. Ayrıca çıkan yangınlarla ilgili soruşturmaların devam ettiği öğrenildi.