TUSAŞ TESİSİNE TERÖR SALDIRISI

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi’nin Ankara’daki yerleşkesine teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Şehit ve yaralıların yanı sıra tesisin içine giren teröristlerin çalışanları rehin aldığı belirtiliyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin (TUSAŞ) Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine terör saldırısı düzenlendi. Tesisin giriş kapısındaki patlamanın ardından görgü tanıkları silah seslerinin duyulduğunu kaydetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya terör saldırısında şehit ve yaralıların olduğunu açıkladı.

TUSAŞ TESİSİNE TERÖR SALDIRISI

TUSAŞ’ın giriş kapısında başlayan çatışmaların devam ettiği, beraberinde patlama seslerinin duyulduğu belirtiliyor. Tesisin içine girmeyi başaran teröristlerin bazı çalışanları rehin aldığı da ifade ediliyor.

 terör saldırısı

Olay sırasında yaralanan bazı çalışanlara ulaşıldığı ve hastanelere nakledildiği kaydedildi. Emniyet güçlerinin olaya müdahalesi sürerken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı terör saldırısına ilişkin soruşturma başlattı.

Diğer yandan siyaset çevreleri saldırıyı kınayan mesajlar yayınladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada; “Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcı vekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.