ALEVLER GECEYİ AYDINLATTI

Karcı Dağı’da başlayan orman yangını üçüncü gününe girdi. Alevler geceyi aydınlattı, kentin çeşitli noktalarından görülebildi.

Denizli kent merkezi ile Babadağ ilçesinde kalan Karcı Dağı’nda önceki gün öğleden sonra başlayan orman yangını henüz kontrol altına alınamadı.

Dağın zirvesine yakın, sarp kayalar ve dik uçurumların bulunduğu bir alanda devam eden yangına müdahale kolay olmuyor. Arazi koşulları ekiplerin alevlerin tamamına ulaşmasına engellerken, hava araçları ile yapılan müdahale de kısmen başarılı oluyor.

Yer ekipleri yangının yayılmasını engellemeye çalışırken, yangın söndürme helikopterleri karadan ulaşımın imkansız olduğu bölgelere müdahale ediyor. Ancak derin uçurumlar hava araçlarının da tam bir başarı göstermesini engelliyor.

Diğer yandan Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sahadaki ekip sayısını artırıyor.Alevlere havadan ise 6 helikopter müdahale ediyor.

Üçüncü gününe giren yangın kentin çeşitli noktalarından da rahatlıkla görülebiliyor. Vatandaşlar sosyal medyada yangına ilişkin görselleri paylaşarak endişelerini dile getiriyor.