YÜRÜYEREK ÇIKIYORLAR ŞERİT AÇIP TEDBİR ALIYORLAR

Karcı Dağı’nda çıkan orman yangını üç gündür sürüyor. Profesyonel ekiplerin yanı sıra gönüllüler de alevlerle mücadele ediyor. Sarp bölgede alevlerin yayılmasına örtü sebep oluyor. Yer ekipleri yürüyerek ulaştıkları alanda şerit açarak tedbir almaya çalışıyor.

Karcı Dağı’nın sarp zirvelerinde başlayan orman yangını üç gündür devam ediyor. Kent merkezinden de görülebilen alevlerin üç gündür söndürülememiş olması sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Bazı kullanıcılar ekiplerin ve hava araçlarının yetersiz olduğunu ileri sürdü.

Yangının sürdüğü alanın coğrafi şartları müdahaleyi de kısıtlı hale getirirken, yer ekipleri yürüyerek ulaştıkları bölgede üç günden bu yana alevlerin yayılmasına neden olan zemin örtüsünde mücadele veriyor. Hava araçlarının müdahalesinin şartlar nedeniyle sınırlı olması alevlerin söndürülmesi önünde en büyük engel olarak öne çıkıyor.

CHP’DEN ELEŞTİRİ GELDİ

CHP İl Yönetimi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda hükümeti eleştirerek orman yangınları ile mücadele için hava araçları satın almak yerine lükse para yatırıldığını işaret etti. Açıklamada; “Karcı Dağı yanıyor, memleket yanıyor! Karadan müdahalenin mümkün olmadığı yangını birkaç helikopter ile söndürme çalışmaları devam ediyor. İtibara, lükse para var, Orman Bakanlığı için uçak alacak para yok! Paranız yoksa ‘Saray Hava Yolları’nızdaki uçakları satın, yangın söndürme uçakları alın” denildi.

YÜRÜYEREK ÇIKIYORLAR ŞERİT AÇIP TEDBİR ALIYORLAR

İTFAİYE, SAHADAKİ DURUMU PAYLAŞTI

CHP’li Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun başkanı olduğu Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye teşkilatı sosyal medyada yaptığı paylaşımda yangınla mücadeleye ilişkin bilgi verdi. Paylaşımda alevlere havadan müdahale edildiği ayrıca orman işçilerinin yanan noktaların etrafına şerit açtığı kaydedildi.

İŞTE O PAYLAŞIM

Yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: “Merkezefendi ilçesi Başkarcı Dağı zirve bölgesinde başlayan orman yangınına müdahaleler, Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından tüm hızı ile devam etmektedir.

1. Gün 2 helikopter, 2 uçak, yer ekipleri ve büyükşehir belediyemizden tankerler,

2. Gün 4 helikopter, yer ekipleri ce büyükşehir belediyemizden tankerler

3. Gün itibari ile de helikopter ve yer ekipleri ile söndürme çalışmaları sürdürmekte tankerlerimiz ile orman ekiplerine su takviyesi yapılmaktadır.

Yangın dağın zirve bölgelerinde örtü olarak tabir edilen taban seviyesindeki bitki yapısından ilerlemektedir. Yangın noktasına karayolu ulaşımı olmadığından ekipler yaya olarak ilerlemektedir.

Son durum olarak yangının yayıldığı bölgelere helikopter ile su müdahalesi yapılmakta, ayrıca yaya olarak ilerleyen orman işçileri yanan noktaların etrafında şerit açmak sureti ile tedbir almaktadır” denildi.

YÜRÜYEREK ÇIKIYORLAR ŞERİT AÇIP TEDBİR ALIYORLAR

524 PERSONEL SAHADA

Diğer yandan yangına bugün müdahale eden ekip sayıları da açıklandı. Alevlere 6 helikopter, 17 arazöz ve su ikmal aracı, 5 iş makinesi, 12 ilk müdahale aracı ile müdahale edildiği kaydedildi. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü, Jandarma ve gönüllülerden oluşan toplam524 kişinin sahada alevlerle mücadele ettiği belirtildi. Yangına müdahale eden gönüllüler arasında çeşitli kamu kurumlarının personelleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarından gönüllüler yer aldığı öğrenildi.