YANGIN BÖLGESİNDEN SON GÖRÜNTÜLER

Denizli’nin Merkezefendi ve Babadağ ilçeleri arasındaki Karcı Dağı’nda dört gündür süren orman yangınına müdahale sürüyor. Alevler geniş bir alanı sararken, sarp ve engebeli arazide ilerleyen yangına, hava araçları ve gönüllüler destek veriyor. Yangın bölgesinden gelen son görüntüler, hem ekiplerin hem de gönüllülerin zorlu mücadelelerini gözler önüne serdi.

24 Ekim’de başlayan yangın, arazinin zorlu yapısı nedeniyle profesyonel ekiplerin yanı sıra çok sayıda gönüllünün çabalarıyla kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Havanın aydınlanmasıyla birlikte bölgeye 6 helikopter sevk edilerek su taşıma operasyonları devam ediyor. Gün içinde havadan yapılan müdahale, gece saatlerinde güvenlik gerekçesiyle durduruluyor. Karadan ise gönüllülerle birlikte itfaiye ekipleri, orman işçileri ve jandarma el birliğiyle yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

BÖLGEDEN SON GÖRÜNTÜLER

Yangın bölgesinden gelen son görüntüler de, alevlerin büyük oranda kontrol altına alındığını gösteriyor. Bölgeden gelen son görüntülerde yangın söndürme helikopterleri nokta atışı yaparken, yer ekiplerinin de söndürme ve soğutma çalışmaları görülüyor.

524 KİŞİLİK EKİP VE GÖNÜLLÜLER BÖLGEDE

Yangına müdahale için sahada 6 helikopter, 17 arazöz, 5 iş makinesi ve 12 ilk müdahale aracının yanı sıra toplamda 524 kişilik bir ekip görev yapıyor. Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye, jandarma ve AFAD ekiplerinin yanı sıra gönüllüler de canla başla çalışmalara katılıyor. Çevre köylerden gelen gönüllüler, arazinin zorlayıcı yapısına rağmen akşam saatlerinde sahaya inerek yangının yayılmasını önlemek için ekiplere destek sağlıyor.