KARCI YANGINI 5’İNCİ GÜNÜNDE

Karcı Dağı’nda çıkan orman yangını devam ediyor. Ekipler karadan ve havadan müdahalesini sürdürüyor. Milli Savunma Bakanlığı da yangına müdahale için bir helikopter görevlendirdi.

28 Ekim’de Karcı Dağı’nın zirveye yakın noktalarında başlayan orman yangını 5’nci gününde de devam ediyor.

Yangının sarp bölgede çıkması nedeniyle kontrol altına alınamıyor. Ekiplerin yangın bölgesine ulaşmak için üç saatlik yürüyüş yaptıkları bildirilirken, havadan müdahalenin tek başına yeterli olamayacağı, yer ekiplerinin müdahalesi ile yangının tamamen söndürülebileceği açıklandı.

Alevler başlangıç noktasından çok daha geniş bir alana yayıldı. Kent merkezinden özellikle gece saatlerinde alevlerin gözlenebiliyor olması endişe yarattı. Bazı vatandaşlar sosyal medyada yangının yerleşim yerlerine sıçrayacağı riskini paylaşırken, yetkililer böyle bir risk olmadığını açıkladı.

Denizli Valiliği yazılı açıklamasında yangına 6 helikopter, 12 su ikmal aracı, 14 iş makinesi, 12 ilk müdahale aracı, 31 hizmet aracı ve 738 personel ile müdahale edildiğini duyurdu.

Denizli Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri de yangınla mücadelede yer alırken bazı gönüllülerin de destek verdiği kaydedildi.

Diğer yandan Mili Savunma Bakanlığı da CH-47 tipi bir helikopter ile yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.