TORBACILARA BASKIN

Denizli’de torbacılara yönelik başlatılan operasyon Aydın ve Ağrı illerine kadar sıçradı. 103 şüpheli gözaltına alındı, 35’i tutuklandı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü dedektifleri geçtiğimiz hafta uyuşturucu madde ticareti yapan torbacılara yönelik art arda operasyonlar gerçekleştirdi. Aydın’ın yanı sıra Ağrı’ya kadar uzanan soruşturmada başlangıçta 39 şüpheli tespit edilerek şok baskınlarla yakalandı. Soruşturmanın ilerleyen safhalarında ise ara gözaltılar ile birlikte şüpheli sayısı 103’e kadar çıktı.

ARANAN FİRARİ DE YAKALANDI

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 556 gram metamfetamin, 863 kullanımlı bonzai, 11 sentetik hap ve uyuşturucu ticaretinden elde edilen 5 bin lira paraya el konuldu. Operasyonlar sırasında gözaltına alınan bir şüphelinin ‘Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Hırsızlık’ suçlarından 20 yıl29 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi.

35 TUTUKLAMA

Şüphelilerden 64’ü hakkında ‘Kullanmak Maksadıyla Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak’ suçlarından adli işlem yapıldı. Uyuşturucu ticareti yapma suçuyla adliyeye sevk edilen 9 şüpheli ise tutuklandı. Ayrıca 22 Ekim’de yapılan operasyonda 30 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 4’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 26’sı tutuklandı.  Uyuşturucu maddeye ilişkin suçlardan tüm operasyonlar toplamında 103 şüphelinin gözaltına alındığı bunlardan 35’inin tutuklandığı öğrenildi.