BAŞKAN ATLI’DAN ‘TERSİNE GÖÇ’E DESTEK

Babadağ’dan büyükşehirlere göçü önlemek ve tersine göçü desteklemek amacıyla çalışma başlatan Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, “Özellikle pandemi sonucu yaylalarımıza çok ciddi bir talep oldu. Nüfusumuzun geri gelmesi söz konusu. Bunu destekleyici anlamında tekstili devam ettirmek için ‘Küçük Sanayi Sitesi’ projemiz var” dedi.

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, ilçeden büyükşehirlere göçü önlemek ve tersine göçü desteklemek amacıyla çalışma başlattı. Tekstil sektörünün devamlılığı açısından çok önemli işler yaptıklarını ifade eden Atlı; “Tekstile alternatif gelir olması için de turizm ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. İlçemiz, diğer ilçelerin yaşadığı göç sorununu doğal olarak yaşıyor. En büyük problemimiz, 2014 yılında büyük bir heyelan probleminden dolayı bir mahallemiz Denizli’ye taşınmak zorunda kaldı. 2014’teki taşınma ilçedeki hem sosyal, kültürel dengeyi hem de ekonomik çarkları değiştirdi” diye konuştu.

BAŞKAN ATLI’DAN ‘TERSİNE GÖÇ’E DESTEK

“KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ PROJESİ”

Pandeminin ardından ilçedeki yaylalara yoğun talep olduğunu ifade eden Atlı; “Kentlere göçen nüfusumuzun geri gelmesi söz konusu. Bunu destekleyici anlamında tekstili devam ettirmek için ‘Küçük Sanayi Sitesi’ projemiz var. Orada biraz istihdam alanlarını genişletmek ve dokumacılığı desteklemek adına böyle bir proje üzerinde çalışıyoruz. Onda da son aşamaya geldik. Protokol imzalandığında da bu müjdeyi paylaşacağız. Dokumacılığın devam etmesi, gençlerin ilçede kalması ve hayatlarını orada sürdürmesi için çalışıyor olacağız. Onlara destek olacağız. İlçe merkezimiz biraz daha emekli nüfusunun yoğun olduğu ve işçi kesiminin yoğun olduğu bir bölgedir. Büyük mahallelerimize baktığımızda ‘Ev altı Atölyecilik Sistemi’ dediğimiz, hane halkının evde atölye sistemine devam ettiği, orada gelirini sağladığı hayat hala devam ediyor. Oralarda çok fazla göç problemi yaşamıyoruz. Biraz daha ilçe merkezimize yoğunlaşıp, buradaki göçü durdurmak ve tersine göçü sağlamak için çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ATLI’DAN ‘TERSİNE GÖÇ’E DESTEK

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMLERDE TERSİNE GÖÇ OLABİLİR”

Son yıllarda yaşanan ekonomik krizin toplumun her kesimini zorladığını söyleyen Başkan Atlı, şunları kaydetti: “Bu da beraberinde büyükşehirlerde yaşam koşullarını zorlaşmasını getiriyor. Büyükşehirdeki yaşam koşulları zorlaştıkça insanlar, alternatif yerleşim alanlarını tercih etmeye başlıyorlar. İnsanlar, hayatını daha kolay sürdürebileceği, günlük yaşantısında çok para harcamadan daha az maliyetle hayatını sürdürebilmek için ilçelere yöneliyorlar. Ben bunu olumlu buluyorum. Önümüzdeki dönemlerde tersine göçün olabileceğini düşünüyorum. Biz de bununla ilgili hazırlık yapıyoruz. Küçük sanayi sitesi bunun önemli bir ayağı. Yayla turizmini Babadağ’da ne kadar geliştirebilirsek, yaylalara talebi ne kadar artırabilirsek, ilçemizin önümüzdeki dönemlerde ekonomik krizlerden ve göç dalgasından etkilenmemesi anlamına gelir. Bununla ilgili hazırlıklarımız tamam. Önümüzdeki dönemde yeni projelerimizle ve bunları da aktarıyor olacağız. Halkımızın hayatını kolaylaştırmak ve ekonomik krizden ülkedeki yaşam koşullarını zorluğundan en az seviyede etkilenmeleri için onlara destek olmaya devam ediyoruz”