BABADAĞ’DA SELİN YARALARI SARILIYOR

Dün etkili olan sağanak Babadağ’da hayatı felç etti. Yardan Çayı taştı, ilçe sokakları sel sularının sürüklediği molozlarla doldu. Başkan Murat Kumral yaraların sarıldığını duyurdu.

Denizli’nin Babadağ ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Yağışla birlikte sel suları beraberinde taşıdığı molozlarla ilçe sokaklarını sardı. İlçedeki Yardan Çayı taşarak bir işletmenin sular altında kalmasına neden oldu.

İlçe sokakları da sürüklenen ağaç parçaları ve molozlarla kaplandı. İlçede suyun istikametindeki kültürel yapılar ve sokaklar moloz yığınlarıyla doldu. 

Sürüklenen çamur bazı küçük yapıların yarıya kadar toprağa gömülmesini sağladı. 

BABADAĞ’DA SELİN YARALARI SARILIYOR

Yağışın ilk başladığı andan itibaren Babadağ Belediyesi ekipleri alarm durumuna geçti. Gelen ihbarları değerlendiren ekipler vatandaşların sel sularına kapılmasını engellemek ve mahsur kalanları kurtarmak için çaba sarf etti. 

Yağışın etkisini kaybetmesinden sonra ilçede korkunç bir manzara hakim oldu. Belediye ekipleri de yaraları sarmak için vakit kaybetmeden çalışma başlattı. 

BABADAĞ’DA SELİN YARALARI SARILIYOR

Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral ilçedeki manzarayı sosyal medyada yaptığı paylaşımla duyurdu. Açıklamasında ise “Dün akşam saatlerinde ilçemizde meydana gelen sel felaketi sonrası personellerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin 7/24 çalışma esası ile zarar gören bölgelerde yaraları sarmaya devam ediyor.

Sel felaketinden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Babadağ Kaymakamlığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve gecesini gündüzüne katan belediyemizin fedakâr çalışanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.