PARKE TAŞLARI BUHAR OLDU

Baklan’a bağlı Boğaziçi mahallesindeki eski belediye binası önüne dökülen yaklaşık iki kamyon kilit taşının birkaç gün içinde kaybolduğu ileri sürüldü. Çalkebir Derneği yönetimi “Kamu malını korumak görevimizdir. Açıklama bekliyoruz” çağrısı yaptı. 

 

Baklan’ın Boğaziçi mahallesinde 31 Mart yerel seçimleri öncesinde eski belediye binası önüne dökülen iki kamyon kilit taşı buhar oldu. Bölge sakinleri belediyeden açıklama beklediklerini söyledi. Görgü tanıkları taşların Baklan Belediyesi tarafından bırakıldığını belirtti. Fakat taşların nerede kullanıldığına dair bilgi sahibi olmadıklarını kaydetti. 

PARKE TAŞLARI BUHAR OLDU

BELEDİYE MECLİSİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ
Çalkebir Derneği Başkanı Yıldırım Aycan yaptığı yazılı açıklamada; “Bu taşlar nereye gitti? Belediye bunları aldı ise nerede kullandı? Bizim bilmediğimiz kişilere mi verildi? Bu konunun açıklığa kavuşturulması gereklidir. Bu konuda Baklan Belediyesi’nin bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Eğer Baklan Belediyesi bir açıklama getirmezse ya da meşru bir gerekçe sunamıyorsa, idari ve adli mercileri göreve davet ediyoruz. Vatandaş olarak kamu malının akıbetini öğrenmek hakkımızdır, kamu malını korumak görevimizdir. Bu durumu tüm yetkililere bildiriyoruz. Konunun takipçisi olduğumuzu ilan ediyoruz. Ayrıca yeni belediye meclisini konuyu araştırmak üzere göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

HEPİMİZ GÖRDÜK

Dernek yöneticilerinden Ahmet Akbay ise sosyal medyada yaptığı paylaşımda duruma tepki göstererek; “Seçim öncesi bu binanın önünde iki yığın, iki tır kilit parke taşı olduğunu köylüler olarak hepimiz gördük. Varlığını biliyoruz. Bugün ne taşlar bina önüne döşenmiş ne de kilit parke taşı var. Kamuoya ait bina önünde, kamuya ait kilit parke taşları nerede?” ifadelerini kullandı.  

Bölge sakinlerinden emekli öğretmen Nail Aycan ile Mehmet Kocaertuğrul da taşların bina önüne döşeneceğinin söylendiğini buna karşın bir anda kaybolduğunu belirterek; “Bu duruma anlam veremiyoruz. Seçim öncesi bu taşlar nerede kullanıldı” açıklamasında bulundu.