ER MEYDANI ŞAMPİYONLARI AĞIRLAYACAK

Hafta sonunda Beyağaç’ta gerçekleştirilecek Hüseyin Çokal Yağılı Pehlivan Güreşleri’de şampiyon pehlivanlar sahne alacak. 

 

Beyağaç Belediyesi tarafından organize edilen, ilçenin sahip olduğu güzelliklerini tanıtmak, yağlı pehlivan güreşine sahip çıkmak ve gençlere bu spor dalını sevdirmek amacıyla hayata geçirilen Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin bu yıl 13’üncüsü yapılacak. Etkinlik öncesinde Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Halil İbrahim Özdemir ile birlikte basın açıklamasında bulunan Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün; “Beyağaç Belediyesi 13. Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri, bu yıl 3 Ağustos 2024 Cumartesi Günü Saat 11.00’de Beyağaç Hüseyin Çokal Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Ali Gürbüz, Mehmet Yeşil Yeşil, Hüseyin İyican gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 23-24 başpehlivanımız ile birlikte yaklaşık 350 pehlivanımız Beyağaç Hüseyin Çokal Er Meydanı’nda olacak. Denizli Büyükşehir Belediyemizin araçları güreş severlerimizi Çınar Meydanı’ndan 09.00, 10.00 ve 11.00 saatlerinde hareket ederek, Beyağaç’a ücretsiz olarak ulaşım hizmeti sağlayacaktır” dedi.

BAŞKAN PÜTÜN’DEN DAVET

Misafirlerle birlikte, festival havası içerisinde yağlı pehlivan güreşleri gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Başkan Pütün; “Milli ve manevi değerlerimizin tanıtılması, bu değerlerin daha iyi anlatılması ve misafirlerimiz tarafından değerlerimizin daha iyi anlaşılması için herkesi, yağlı pehlivan güreşini seyretmek için Beyağaç’a davet ediyorum. Gelenek ve göreneklerimiz yaşamak, doğanın sunduğu eşsiz güzellikleri görmek ve meydanları pehlivansız bırakmamak için, sizleri Beyağaç Belediyesi 13. Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne davet ediyorum” diye konuştu.

Beyağaç Belediyesi 13. Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri

“AĞALIK YAPMAK İSTEYENE KAPIMIZ AÇIK”

Güreş ağalığı konusunda da bilgiler paylaşan Başkan Pütün; “Bu yıl güreş ağalığı yapılmayacak diye bir şey yok. 3 Ağustos günü sabahtan bir arkadaşımız gelir de ‘bu yılki güreşleri ben yapıyorum’ derse, kapımız açık. Güreş ağası olursa bekliyoruz. Şu anda biz ödülleri belirledik. Küçük ayakta diyelim ki 3 bin lira vereceğiz. Güreş ağası da katkı koyarsa bu ödülleri yükselteceğiz. Güreş ağasının parasını bir kenara koymayacağız. Ağalık yapmak isteyen olursa kapımız açık. Biz zaten gerekeni yaptık. Ödüllerin fiyatı belli. Geçen yıl ağalığı alan arkadaşımızın ekonomik sıkıntısı var. ‘Ağalıktan çekiliyorum’ diye resmi bir açıklaması yok ama ‘Ben yapamayacağım’ dedi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. 10 yıldır bizim güreşlere destek oldu” ifadelerini kullandı. 

3 AYLIK PERİYOTTA 6 BÜYÜK PROGRAM

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Halil İbrahim Özdemir ise şunları kaydetti: “Sezayi Bey ve ekibinin üstün gayretleriyle ve Yeniden Refah Partisi’nin yükselişiyle almış olduğumuz belediyede hemen hemen 3 aylık bir periyotta 6 büyük program yapılmıştır. Yeniden Refah Partisi iktidara geldiğinde yaşanılabilinir bir Türkiye ve yeni bir dünya düzeni kurulacaktır. Tüm halkımızı bu hafta sonu Beyağaç’ta yapılacak olan 13. Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne davet ediyoruz.”