BOZKURT BELEDİYESİ ÇİFTÇİYE TOHUM ELEME MAKİNESİ VERECEK

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın açıklamasında çiftçilere verecekleri tohum eleme makinesi desteği ile seri şekilde iyi tohum elde edilmesinin sağlanacağını söyledi.

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, ilçede yapılan çalışmalara ilişkin Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklamasında bulundu. 2014 yılından bu yana ‘Üretmezsek Tükeniriz’ şiarıyla yola çıktıklarını ifade eden Başkan Çelik, “Büyükşehir yasası ile mahalleye dönen köy tarlalarının belediyeye verildiğini gördük. Buralarda öncelikle fizibilite çalışması yaptık. Bütün topraklarımızda toprak analizi yaptırdık. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıt olabilmek için çok uğraştık. ÇKS’ye üyesi ilk ve tek belediye olmanın onurunu ve gururunu yaşadık” şeklinde ifade etti.

“1,5 MİLYON METREKARELİK ALANDA TARIM YAPAN BELEDİYEYİZ”

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne geçtikten sonra ilçenin her bir mahallesinde farklı ürün çeşidiyle çalıştıklarını ifade eden Başkan Çelik, şunları söyledi: “İlk zamanki ekilebilir ve dikilebilir arazimiz ile şu andaki çok farklı. Şu anda biz, ortalama 1,5 milyon metrekare tarım yapan bir belediye haline geldik. Bu alanın birazını satın aldık, birazını kiraladık birazı da kendi arazimiz. Tarımda iyi bir yerdeyiz” diye konuştu.

BOZKURT BELEDİYESİ ÇİFTÇİYE TOHUM ELEME MAKİNESİ VERECEK

“ÇİFTÇİLERE TOHUM ELEME MAKİNESİ HİBE EDECEĞİZ”

Sınırlı imkanlarla sınırsız hizmetler yapmaya çalıştıklarını söyleyen Çelik; “Çiftçilerimizin benden son isteği; tohum eleme makinesi oldu. Makinemiz seyyar. Önce Tutluca’da yapacağız. Oradan Avdan’a çıkacağız ve diğer mahallelere dolaşacağız. Makinenin görevlisi, seri bir şekilde iyi tohumu elde edip hemen bu ekim dönemine yetiştirecek. Bununla ilgili olarak perşembe günü makinenin teslimini yapacağız. Meclis Üyelerim de bunu Meclis’ten oy birliği ile geçirdi. Bu makineyi hibe ederek çiftçilerimizin kullanımına sunacağız. Aynı zamanda ilçemizde Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu var. Orada öğrenim gören gençler için Şebnem Şirin Parkı’nda bir ‘Hoş geldiniz’ konseri yapacağız” şeklinde konuştu.