KADINA ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME ÇAĞRISI

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, son dönemlerde artan kadınlara yönelik şiddet olaylarına dikkat çekti; “Artık yeter, kadın cinayetlerini durduracak bir yasal düzenleme hayata geçirilmeli” dedi.

Son dönemde kadınlara yönelik artan şiddet olayları endişeleri artırıyor. İstanbul’da 19 yaşındaki iki genç kızın katledilmesi sonrası Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik hükümete seslenerek yeni bir yasal düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

Çelik çağrısında; “Henüz hayatının baharında, 19 yaşındaki iki kızımız; 1 yıl içinde 5 kez ruh hastalığı nedeniyle tedavi gören bir cani tarafından katledildi. Artık hayatın gerçeği haline gelen kadın cinayetleri ile kalıcı çözümler beklerken ne yazık ki; yasa koyucular tarafından bir umursamazlık, bir vurdumduymazlıkla karşı karşıyayız. Kadınlarımızı şiddete ve cinayetlere karşı koruma altına alan İstanbul Sözleşmesinden bir kararname ile çıkanlar, artan kadın cinayetleri için ivedilikle çözümcü kararlar almalıdır! Şiddetin her türü kayıtsız, şartsız insan hakları ihlalidir ve suçtur. Artık yeter, kadın cinayetlerini durduracak yasal düzenlemeler acilen hayata geçirilmelidir” ifadelerini kullandı.