BULDAN’DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

İlçede kutlamalar Alanyazı Meydanı’nda gerçekleşti. Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından ilçe protokolü şehit ailelerini ziyaret etti.

19 Eylül Gaziler Günü Buldan’da törenle kutlandı. Atatürk'e TBMM tarafından ‘Gazi’ unvanının verilişinin 102. yılında Gaziler Günü kutlama programı, Alanyazı Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

Törene Kaymakam Turan Erdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, İlçe Emniyet Müdür Vekili İmdat Bayram, Jandarma Komutanı Bekir Cinkara, gaziler, şehit yakınları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının ilçe temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

BULDAN’DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

ÇELENK KOYULDU, SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU

Tören, Kaymakam Turan Erdoğan ile Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşlu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Tören İbrahim Filiz Çelebi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Songül Turus’un günün ve anlamını belirten konuşması ve öğrencilerin hazırladıkları şiirlerin okunmasıyla sona erdi. Programa katılan gaziler ve şehit yakınlarıyla ilgilenen Kaymakam Turan Erdoğan ve Başkan Mustafa Şevik, Gazilerin ‘Gaziler Günü’ nü kutladılar.

BULDAN’DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETTİLER

Programın ardından Kaymakam Erdoğan, Belediye Başkanı Şevik, Emniyet Müdür Yardımcısı Bayram ile Jandarma Komutanı Cinkara şehit ailelerini evinde ziyaret etti. İlk olarak Şehit Tamer Çimencioğlu’nun annesi Gülsüm Çimencioğlu’nu ardından Şehit Polis Ercan Yangöz ile Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde ağustos ayında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek'in ailesini ziyaret ederek isteklerini ve sıkıntılarını dinleyen Kaymakam Erdoğan ile Başkan Şevik, devletin ve belediyenin her zaman şehit ailelerinin yanında olduğunu ifade etti.

İlçe protokolü daha sonra yemekte, gazi, gazi yakınları ile şehit aileleriyle yemekte bir araya geldi.

 

BULDAN’DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI