DOKUMA KÜLTÜR VE EL SANATLARI FESTİVALİ BAŞLADI

Bu yıl 21’incisi düzenlenen Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali, başladı. Festival kapsamında Alanyazı Meydanı’nda düzenlenen konserde, Hakan Eyiden ve Nigar Muharrem sahne aldı.

21. Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Fesitvali, düzenlenen açılış töreniyle başladı. Belediye önündeki Atatürk Anıtı’na belediye başkanlığı çelenginin sunulmasının ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla devam etti. Törene; AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Buldan Kaymakamı Turan Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Buldan İlçe Koordinatörü Ömer Karaca, MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Solak, ilçe protokolü ile vatandaşlar katıldı.

“KÜLTÜR MİRASININ YAŞATILDIĞI EN GÜZEL İLÇE”

Festivalin açılışında konuşan AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan; “Çalışkan insanıyla, mücadeleyi tarihine, sanatına, kültürüne sahip çıkmasıyla Buldanımız, medeniyetimizin köklü mirasının en güzel şekilde temsil edildiği, müstesna bir ilçemiz. Antik çağlardan beri tekstilin adeta merkezi olmuştur. Spradon döneminde 36 kez Buldan ve civarda üretilmiş olar tekstil malzemelerini Buldan bezini Roma’ya gönderilmesiyle tekstil ticaretinin de tarih boyunca merkezi olmuştur. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz festival de ilçenin tanıtımını artıracaktır, hayırlı olsun” dedi.

DOKUMA KÜLTÜR VE EL SANATLARI FESTİVALİ BAŞLADI

“‘4 T’NİN TÜM ÖZELLİKLERİ BULDANIMIZDA VAR”

Henüz bir hafta önce göreve başladığının altını çizen Buldan Kaymakamı Turan Erdoğan, “Buldanımız Osmanlı İmparatorluğu’ndan bu tarafa kadim bir ilçemiz olan hatta daha da öncesinden ama 1920 yılında iki yıllık bir işgale uğramış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 4 Eylül 1922 yılında tekrar bağımsızlığını ve özgürlüğünü kazanmış bir ilçemizdir. İlçemizde cenabı Allah gelişmesi için her türlü fırsatı vermiş. Tarım, turizm, tarih ve tekstil; yani ‘4 T’ olarak nitelendirebileceğimiz, özetleyebileceğimiz, tüm özellikler Buldanımızda var. Bu açıdan inşallah Buldanımızın turizm, tarih, tekstil ve tarım konusunda bu doğrultuda gelişmesine devam edecektir. Bizler de katkıda bulunacağız” diye konuştu.

“BULDAN’LA GURUR DUYUYORUM”

MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, festivalin Buldan’a hayırlı olması temennisinde bulunarak; “Cahit Sıtkı, ‘Gök mavi, dal yeşil tarlı sarı olsun’ dediği o memleket bence Buldan. Buldan’ı Buldan yapan ve insanını değerli kılan sanırım farklılıkları diye düşünüyorum. Buldan Denizli’ye katma değer sağlayan ilçelerimizden. Özellikle üç hilalli bayrağımızı yıllardır dalgalandıran Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı ile tesis ettiğimiz birliğimiz ve beraberliğimizle, bu yeşil Buldan’la gurur duyuyorum” dedi.

“BULDAN’A GELMEKTEN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, çocukluğundan beri Buldan’na gelmekten büyük mutlu olduğunu, keyif duyduğunu ve huzur bulduğu ilçelerden biri olduğunu belirterek belirterek, “Buldan tarihi,kültürü ve eşsiz güzellikteki Buldan evleri, bugün dünyaya ulaşan dokumasıyla tarımıyla, kültürüyle eşsiz nadir ilçelerimizden biri. Bu yıl 21’ncisi düzenlenen festivalimiz hayırlı olsun” diye konuştu.

“BULDAN’I ANLAMAK BİR GİZEMİ OKUMAK GİBİ”

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, festival açılış konuşmasında,“Buldan ve Buldanlıyı anlamak adeta bir gizemi okumak gibidir. Çünkü Buldanlı kendini ve öz dünyasını, dış dünyanın yıpratıcılığına karşı öylesine muhafaza altına alır ki, Beylikler, Selçuklu ve Osmanlı’nın bin yıllık saltanatından süzülüp günümüze ulaşan kültürünü, artık günümüzde bir dünya kültürü olarak sunma ehliyetine haiz olarak, batılının kalifikasyon dediği niteliğe ulaşmıştır” şeklinde ifade etti. Festival açılış konuşmalarının ardından Belediye Kick Bok ve Karate sporcularının gösterisi ile Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı defilede ilçenin geleneksel el dokumalarından hazırladığı tasarımlar sunuldu.

DOKUMA KÜLTÜR VE EL SANATLARI FESTİVALİ BAŞLADI

BULDAN FOTOĞRAFLARI SERGİLENDİ

Turgutlu Turan Mehteran Takımı’nın gösterisinin ardından protokol üyeleri, Beyler Konağı’nda DENFOT üyesi 16 fotoğraf sanatçısının objektiflerine yansıyan Buldan Fotoğrafları sergisi açılışını gerçekleştirdi. Sergide yer alan fotoğraflar büyük beğeni topladı. Sergi, festival sürecinde gezilebilecek.

HAKAN EYİDEN VE NİFAR MUHARREM SAHNE ALDI

Festival kapsamında Alanyazı Meydanı’nda konser düzenlendi. Festivalin ilk günü Hakan Eyiden ve Nigar Muharrem Buldanlılarla buluştu. Hakan Eyiden seslendirdiği Denizli türküleriyle Buldanlıları coştururken; Nigar Muharrem ise hareketli şarkılarıyla izleyenlerin beğenisini topladı.

DOKUMA KÜLTÜR VE EL SANATLARI FESTİVALİ BAŞLADI