YENİCEKENT’E BELEDİYE HİZMET BİNASI

Buldan Belediyesi’nin Yenicekent’te inşasına başladığı hizmet binası mahalledeki festivalle birlikte açılacak.

Belde statüsündeyken mahalleye dönüşen Buldan’ın Yenicekent Mahallesi’nde yapımı süren belediye hizmet binasının üzüm festivalinde açılacağı belirtildi. Eski belediye binasını yeniden yaptıran ilçe belediyesi bu alanda Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Emlak İşleri Müdürlüğü birimlerini bulunduracak. Binada bir de belediye başkanı için makam katı yer alacak.

FESTİVALDE HİZMETE GİRİYOR

Yenicekent Hizmet Binası’nı 29-30 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Buldan –Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali’nde açılışının yapılacağını açıklayan Başkan Şevik, binada incelemelerde bulundu. Şevik, “Yenicekent Mahallemiz ilçemizin hem nüfus hem de alan olarak en büyük mahallelerimizden biri. Bizim dönemimizde hak ettiği hizmeti almaya başlayan Yenicekent Mahallemize şimdide Belediye Ek Hizmet Binası’nı açıyoruz. Yenicekentliler belediye ile ilgili tüm işlerini Buldan’a gelmeden burada yaptırabilecek” dedi.

YENİCEKENT’TE BELEDİYE HİZMET BİNASI

SORUNLARI ÇÖZÜYORUZ

Mahallenin ilçe belediyesine bağlanması ile birlikte kronikleşen sorunlarını çözmeye başladıklarını belirten Şevik; “Yenicekent hak ettiği hizmeti bizim dönemimizde almaya başladı. Mahallenin kronikleşmiş sorunlarını tek tek çözdük.Göreve geldiğimizde ilk işimiz Yenicekent’in kanayan yarası pazaryeri sorununa el atmak oldu. Mahalle sakinlerinin Cuma günleri pazaryeri olarak kullanabileceği, diğer günlerde ise düğün, sünnet, mevlit gibi merasimlerini yapabileceği Yarı Kapalı Pazaryeri’ni üç yıl önce tamamlayarak mahalle sakinlerimizin hizmetine sunduk” ifadelerini kullandı.

YENİCEKENT’TE BELEDİYE HİZMET BİNASI