BULDAN’DA MİNYATÜR DOKUMA TEZGAHLARI SERGİSİ AÇILDI

Buldan Belediyesi El Sanatları Merkezi’nde (BELKÜM) dünyanın en küçük dokuma tezgahlarının yer aldığı Minyatür Dokuma Tezgahları Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Buldanlı dokuma ustalarının büyük ilgi gösterdiği sergi, 19 Aralık Salı gününe kadar gezilebilecek.

Buldan Belediyesi, dünyanın en küçük dokuma tezgahlarının yer aldığı Minyatür Dokuma Tezgahları Sergisi’ni BELKÜM’de Buldanlı dokuma ustalarının beğenisine sundu. Babadağlı Abdullah Yurtsever'in hiç bir teknolojik yardım almadan tamamen el yapımı olarak uzun yıllar içinde imal ettiği ve çoğu çalışabilir durumda olan Minyatür Dokuma Tezgahları Sergisi’nin açılışına Buldan Kaymakamı Turan Erdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldan MYO Müdürü Prof.Dr. Yıldıray Turhan, Eğitim-Bir-Sen Denizli 2 Nolu Şube Başkanı Mehmet Baysal, MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

BULDAN’DA MİNYATÜR DOKUMA TEZGAHLARI SERGİSİ AÇILDI

Sergiyi gezen ziyaretçilere yaptığı tezgahlarla ilgili bilgi veren el sanatları ustası Abdullah Yurtsever, kendisinin de Babadağlı dokumacı bir aileden geldiğini söyledi. Emekli olduktan sonra dokuma tezgahlarına merakının daha da arttığını ve minyatürlerini yapmaya başladığını belirten Yurtsever, Buldanlı dokumacıların ilgisinden memnun olduğunu belirtti.

BULDAN’DA MİNYATÜR DOKUMA TEZGAHLARI SERGİSİ AÇILDI

Dokumanın başkenti Buldan’da böyle bir serginin açılmasına vesile olan ve desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Ustamızın ellerine sağlık. Gelişen teknolojiyle yok olmaya yüz tutmuş tezgahları bizlere hatırlattı. Kendisine teşekkür ederiz” diye konuştu. Buldanlı dokuma ustalarının yoğun ilgi gösterdiği, çalışabilir durumdaki tezgahları büyük bir dikkatle incelediği Minyatür Dokuma Tezgahları Sergisi, 19 Aralık Salı gününe kadar gezilebilecek.