BULDAN, “BARIŞ İÇİN BELEDİYELER PLATFORMU” ÜYESİ

Buldan Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edilen maddeye göre Buldan Belediyesi Japonya’nın Hiroshima Belediyesi tarafından oluşturulan “Barış İçin Belediye Başkanları” Platformu’nun üyesi oldu.

Buldan Belediyesi 2024 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Mustafa Şevik, başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Buldan Belediyesi’nin Japonya’nın Hiroshima Belediyesi tarafından nükleer silahların kullanımına son verilmesi amacıyla oluşturulan ‘Barış İçin Belediye Başkanları Platformu’ üyeliği görüşüldü.

“PLATFORMDA 39 ÜLKEDEN 3 BİN 222 BELEDİYE BULUNUYOR”

Platformla ilgili bilgi veren Başkan Şevik, “Platform, Hiroshima Belediyesi tarafından nükleer silahların kullanımına son verilmesi, güvenli ve dayanıklı şehirlerin inşa edilmesi, barış kültürünün küresel düzeyde yayılmasını teşvik etmek amacıyla oluşturuldu. Halihazırda 39 ülkeden 3 bin 222 belediyenin üyesi olduğu platforma katılım sağlanması önemli” dedi.

OY ÇOKLUĞUYLA MECLİS’TEN GEÇTİ

Türkiye ile Japonya arasındaki dostluğun temellerinin 19. yüzyılın sonlarına uzandığını ifade eden Başkan Şevik; “Sultan İkinci Abdülhamit’in Japon İmparatoru Meiji’ye mukabil hediyelerini ve dostluk mesajını götürmek üzere 1890 yılında Japonya’yı ziyaret eden Ertuğrul Fırkateyni dönüş yolunda Kushimoto açıklarında batmış ve 532 denizcimiz yaşamını yitirmiştir. Bu elim olay sonrasında önce Oşimalı Japon köylülerin denizcilerimizin kurtarılmalarına yönelik gayretleri, kazanın duyulmasıyla birlikte de Japon halkı ve makamlarının yaralılarımız ile şehitlerimizin ailelerine yönelik ilgi ve yardım kampanyaları Türk-Japon dostluğunun temellerini oluşturmuştur” dedi. Başkan Şevik’in açıklamalarının ardından platforma üye olunmasıyla ilgili madde, Meclis’te oy çokluğu ile kabul edildi.